25 / 04 / 2024

Abdullah Sevimçok: Turist getirmek için belediyelerle iş birliği yapacağız!

Abdullah Sevimçok: Turist getirmek için belediyelerle iş birliği yapacağız!

AESOB Başkanı Sevimçok, yerli ve yabancı turisti çarşıya getirebilmek için belediyelerle de işbirliği içinde büyük projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Antalya'da turizm sektörü erken rezervasyon verileri nedeniyle umutlu.



Antalya'da turizm sektörü erken rezervasyon verileri ve iç pazardaki talep artısı nedeniyle 2014 sezonundan çok umutlu. Turizmcinin yüzünü güldürmesi beklenen bu sezonda esnaf da turistin sokağa inerek kendilerinin beklentilerini de karşılamasını umut ediyor. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, turizmdeki hareketliliğin olumlu yönde olduğunu gördüklerini ancak şu anki durumda otellerin çarşılar ile iç içe olduğu Alanya ve Kemer'de bile beklenen turist sokağa inmeyince buradaki esnafın da durumunun sıkıntılı olduğunu söyledi. 



Başkan Sevimçok, "Büyükşehir, Muratpaşa, Kemer, Manavgat ve Alanya Belediye Başkanlarımızla görüşmeler yapacağız. Turistin her yerde çarşılara inmesi için büyük indirimler, etkinlikler ve ücretsiz ulaşım imkanları sağlanması için ortak çalışmalar yapmayı önereceğiz" diye konuştu. 



YERLİ DE ÖNEMLİ


 Başkan Abdullah Sevimçok, erken rezervasyonlara bakıldığında turizmin iyi durumda olduğunu gördüklerini söyleyerek, "Alanya ve Kemer ilçe başkanlarımızla birlikte Kaş bölgesine ziyarette bulunduk. Buradaki esnafımız yerli turisti bekliyor. Yabancı turistten umudu neredeyse kesen bölge esnafı Haziran ayında okulların kapanmasıyla iç turizmin hareketlenerek sokağa çıkacak çarşılardan alışveriş yapabilecek yerli tatilcinin umudu içerisinde. Demre'de başkanlarımızla bu konuları paylaşacağız ve güçbirliği yaparak esnafın da kazanmasını sağlayacağız" dedi. 



ÜCRETSİZ ULAŞIM 


Çarşı etkinlikleri ve çeşitli projelerinden bahseden AESOB Başkanı Sevimçok, "Kundu'da 35 bin yatak var. Biz 30 kilometrelik yoldan turisti kent merkezine indiremiyoruz. Bunun için projelerimizin başında hızlı, konforlu güvenilir ve her şeyden önce ücretsiz ulaşım var. Turistin kent merkezine inmesi için ücretsiz olarak taşınmasını istiyoruz. Ulaşım esnafına bir nebze zarar verse de turisti çarşıya getirmenin en kolay yolu. Çarşıda ise büyük indirimler ve kent mutfağı kültürü ve tarihi yapısıyla bağdaşan etkinlikler yapacağız. Antalya'da ticaret yapan 50 binin üzerinde iş yeri var. Bu işyerleri umutlarını turizme bağlamış durumda. 


Bu nedenle biraz uçuk görünse de ücretsiz ulaşım ilk etapta Kundu'dan daha sonra, Belek, Manavgat hatta Alanya'ya kadar uzatılabilir. 

Antalya ve esnaf o zaman turizmden beklediği verimi alabilir" diye konuştu. Yat limanı yapıldı, ilk 5 yıldızlı otel bitme aşamasında. Buradaki esnafımıza değer katacak ama yine de bizlerin bir şeyler yapması lazım. Alanya ve Kemer'de oteller çarşının içerisinde ama orada da sıkıntımız var. Esnaf umduğunu bulmuş değil.Otellerle çarşı iç içe olmasına rağmen oralarda sıkıntımız varsa Antalya merkezde sıkıntının had safhada olması kaçınılmaz" diye konuştu. 



KOLLAR SIVANMALI 


Turisti çarşıya getirecek bir çalışma yapmalarının kaçınılmaz bir gereksinim olduğunu belirten AESOB Başkanı Sevimçok, "Esnaf ve yerel idareciler olarak çarşıları cazibe merkezi haline getirecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. Şu an tatile gelenler otelinden dışarı çıkmıyor. Dinlenmeye geliyorlar. Kültür turizminin, çarşı turizminin biraz daha yayılması lazım. Bu konuda biz esnaf ve sanatkarlara r büyük iş düşüyor. 

Yabancıları ilgilendirecek çalışmalar yapmamız lazım. Şu bir gerçek ki turist Antalya'ya geliyor. Ama bizim bir şekilde gelen turisti Antalya sokak-larına, çarşılarına taşımamız lazım" dedi. 


20 KM DAHA GELMELİ 


Turistin sokağa inmemesiyle 'her şey dahil' sisteminin de ilgisi olduğunu söyleyen Sevimçok, "Ancak bu bir pazarlama yöntemi. Biz bu yöntemden daha ziyade Antalya'ya gelen turistleri çarşıyla tanıştırmak için neler yapabiliriz buna bakmamız lazım. Her şey dahil sistemi ile binlerce kilometre uzaktan insanlar kente geliyor. Biz de biı- şeyler yapıp 20 kilometre daha içeri yani sokağa indirmemiz lazım. Her şey dahilin arkasına 15 yıldır sığınıyoruz. Ama bu bir taktik. 


Bizim bununla sorunumuz yok. Bizim çarşıyla turisti tanıştırmakta sıkıntımız var. Bununla ilgili henüz taslak olan projelerimiz var. 


Habertürk Akdeniz 


Geri Dön