28 / 03 / 2024

Abdullah Uğur: Prefabrik çelik ev depreme daha dayanıklı!

Abdullah Uğur: Prefabrik çelik ev depreme daha dayanıklı!

Bartın Prefabrik Efe İnşaat Sorumlusu Abdullah Uğur, çelik konstrüksiyondan yapılan evlerin normal evlere göre daha fazla depreme dayanıklı olduğunu söyledi. Ayrıca çelik konstrüksiyon prefabrik evlere her geçen gün ilginin daha da arttığını kaydetti...




Bartın Prefabrik Efe İnşaat Sorumlusu Abdullah Uğur, çelik konstrüksiyondan yapılan evlerin normal evlere göre daha fazla depreme dayanıklı olduğunu söyledi. Tamamıyla kaynaksız vidalı sistemden oluşan çelik konstrüksiyon prefabrik evler büyük ölçekli depremlere dayanıklı olduğu ve betonarme binalara göre hem maliyeti düşük olduğu hem de kaliteli olduğu belirtildi. Bartın Prefabrik Efe İnşaat Sorumlusu Abdullah Uğur açıklamasında, “Firmamız Uluslararası satış yapmaktadır. Çelik konstrüksiyon prefabrik evlere her geçen gün ilgi daha da artmaktadır” dedi. 


UĞUR: “BARTIN 1. DERECE DEPREM BÖLGESİDİR”


Uğur, ayrıca Bartın’ın 1. derece deprem bölgesi olduğunu söyleyerek, “Bulunduğumuz Bartın bölgesi 1. derece deprem bölgesi olduğu için betonarme binaların ne kadar sağlıklı olduğu şüphelidir. Yaptığımız binaların garantili olmakla birlikte müşteri memnuniyetini ön plana çıkarmaktayız. Ürünlerimizin tamamı testten geçirilip halka sunulmaktadır. Çelik yapı homojen ve izotrop bir malzeme olduğundan kendinden beklenilen davranışı gösterir ve statik hesaplamalardaki hata payı çok düşüktür. Beton çelik kadar homojen ve izotrop olmadığından statik hesaplamalardaki kabuller nedeniyle hata payı daha fazladır. Bu hata proje aşamasında göz önüne alınır. Bu da maliyeti artırır. Çelikte malzeme her zaman kolayca denetlenebilir. Beton döküldükten sonra betonarme çeliğini denetleme işi çok pahalı ve zahmetlidir” dedi.


Bartın Haberleri


Geri Dön