18 / 04 / 2024

Abdurrahman Aras, metro nedeniyle zarar ettiği için İzmir Belediyesi'ne dava açtı!

Abdurrahman Aras, metro nedeniyle zarar ettiği için İzmir Belediyesi'ne dava açtı!

Metro çalışmaları nedeniyle zarar ettiği için Büyükşehir’e 3 milyon liralık dava açan Abdurrahman Aras, dosyaya metroda ortaya çıkan son görüntüleri de ekledi. Mahkemeyi kazanırsa diğer esnaflar da aynı yolu izleyebilecek




Üçyol- Üçkuyular metro inşaatı nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini iddia eden benzin istasyonu sahibi Abdurrahman Aras'ın, Büyükşehir aleyhine açtığı 3 milyon liralık tespit davası, metrozede esnafın umudu olacak. Aras, dava dosyasına Yeni Asır'ın da yer verdiği metrodaki şok görüntüleri delil olarak sundu. 

Yılan hikayesine dönen metro çalışmaları yüzünden zarara uğradığını iddia eden benzin istasyonu işletmecisi Abdurrahman Aras, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi'nin aleyhine tespit davası açmıştı. 2005 yılından itibaren çalışmalar nedeniyle 3 milyon liraya yakın zarara uğradığı iddiasıyla açtığı tespit davasının ilk duruşması geçtiğimiz günlerde  İzmir  5. İdare Mahkemesi'nde görüldü.

Bu sırada metroyla ilgili ortaya çıkan şok görüntüler de dava dosyasına delil olarak girdi. Nebioğlu Petrol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aras'ın avukatı Zafer Kırelli, fotoğraf ve görüntülerden oluşan dosyayı İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne teslim etti. Avukat Kırelli, "3 yıl geçip de yol bir türlü trafiğe açılmayınca müvekkilim bu süreçte satmayı taahhüt ettiği kotayı dolduramadığı için akaryakıt şirketine tazminat ödemek zorunda kaldı. Kısacası zararımız çok büyük olmasına rağmen şimdilik hizmet kusuruna dayanan 3 milyon liralık dava açtık. Dava sonucuna göre hareket edeceğiz" diye konuştu. Kırelli, mahkemeden belediye aleyhine çıkacak bir kararın iflas eden, kirasını ödeyemeyip evine ekmek götüremeyen yüzlerce esnaf için örnek olacağını belirtti.


"Dava açtık diye ceza kestiler"

İşletme sahibi Abdurrahman Aras istasyonu kiralarken Büyükşehir Belediyesi'ne gidip görüş aldıklarını hatırlattı. Aras, "Dava açıp bunları dillendirdik diye cezai işlemlerle karşı karşıya kaldık. Benzin istasyonundaki yıkama makinesi gürültü yapıyor diye işlem yaptılar" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön