28 / 03 / 2024

Doğuş GYO Maslak imar planı için İBB'ye dava açtı!

Doğuş GYO Maslak imar planı için İBB'ye dava açtı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 12 Mart'ta askıya çıkarılan 1/5000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planı için yaptığı itirazın geri çevrilmesi üzerine dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı.




Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 12 Mart 2014 tarihinde askıya çıkarılan 1/5000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının düzeltilmesi için itirazda bulundu. Düzeltme talebi reddedilen Doğuş GYO, planın iptali ve yürütmenin durdurulması için dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı.


Doğuş GYO, önceki imar planı ile sağlanmış haklarının, yeni 1/5000 ölçekli imar planı ile kısıtlanmasından dolayı davanın açıldığını belirtiyor. Yeni imar planında Doğuş GYO'nun Maslak'ta yapacağını açıkladığı ofis projesi zora giriyor.


12 Mart'ta askıya çıkarılan Maslak ve Çevresi imar planı için tıklayın !


Doğuş GYO'nun açıklaması;



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  onaylanarak kesinleşmiş ve  12 Mart 2014 tarihinde askıya çıkarılmış olan 1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planına Şirketimizce itiraz edilerek düzeltilmesi talep edilmiş ise de, bu düzeltme talebimizin reddi nedeniyle söz konusu imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle 11 Ağustos 2014 tarihinde dava açılmıştır.


Şirketimizce bu davanın açılmasına karar verilmesinin nedeni; önceden hazırlanıp yargı sürecine tabi olan önceki imar planı ile sağlanmış hakların, iptale konu yeni 1/5000'lik imar planında kısıtlanmış olmasıdır. 



Konu ile ilgili gelişmeler kamuya duyurulacaktır.



Şişli Maslak Nazım İmar Planı askıya çıktı!



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön