25 / 04 / 2024

Abdurrahman Arıcı:Ayvacık turizme kazandırılmalı!

Abdurrahman Arıcı:Ayvacık turizme kazandırılmalı!

Abdurrahman Arıcı, doğa ve baraj gölü ile adeta saklı cennet görüntüsü sağlayan Ayvacık ilçesinin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Bakan Yardımcısı Arıcı, alternatif turizmin dünyada pastadan çok büyük pay aldığını vurguladı.



Abdurrahman Arıcı, doğa ve baraj gölü ile adeta saklı cennet görüntüsü sağlayan Ayvacık ilçesinin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Hatay Milletvekili Fevzi Şan verdi ve 23. Dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztiirk ile birlikte Ayvacık'ta incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı turizmin artık güneş kum ve deniz üçgenine sığmayacak kadar büyüdüğünü söyledi. Bakan Yardımcısı Arıcı, alternatif turizmin dünyada pastadan çok büyük pay aldığını ancak ülkemizde henüz bu seviyelere gelinmediğini belirterek, "Kültür ve yayla turizmi çok önemli" dedi.  


Bunun için de Karadeniz bölgesi biçilmiş kaftan. Uzungöl'e yılda binlerce turist geliyor ve döviz bırakıyor, Ayvacık bölgede ikinci bir uzungöl olabilir. Bunun için tüm şartlar müsait. Ancak önce bölgeye yatırım gelmeli. Yatırımcıya burası anlatılmalı. Bu konuda bakanlık olaram biz elimizden geleni yaparız ve her türlü desteği veririz. Ayvacık özellikle kültür turizmi için ve arap turistler için bulun maz bir nimet" diye konuştu. 

Botla barajda gezen ve sahili inceleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, turizmin gelişme si için tanıtımın büyük rol oynadığına dikkat çekti. Ülkemize 2013 yılı içinde yaklaşık 36 milyon turist geldiğini hede İlerinin 2023 yılında bu sayıyı 50 milyon kişiye çıkarmak olduğunu belirten Arıcı, "50 milyon sayısını çok rahat aşacağız. 


Ülkemizde her türlü turizmin gerçekleşe ceği ortam var. Ayvacık ta bunlardan birisi. Yatırımcı korkmasın bu bölgeye yapılacak yatırım asla ölü yatırım olmaz" şeklinde konuştu. 


Olay 


Geri Dön