29 / 03 / 2024

Abdurrahman Arıcı: Kültür turizminin yaygınlaşması gerekiyor!

Abdurrahman Arıcı: Kültür turizminin yaygınlaşması gerekiyor!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye'de yayla ve kültür turizminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti .Arıcı, Şanlıurfa'nın da kültür ve turizm bakımından önemli olduğunu söyledi.



Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Arıcı ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.


Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arıcı, bölgenin kültür ve turizm bakımından önemli olduğunu söyledi.


"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin dünyaya tanıtılması için çalışmaların artırılması gerektiğini vurgulayan Arıcı, şöyle devam etti:


"Tarihimizi dünyaya tanıtmamız ve çalışmalarımızı hızlandırmamız lazım. Bunun bilincindeyiz. Türkiye'ye deniz, kum ve güneş için gelen 36 milyon misafirimiz için bundan sonraki süreçte kültür ve yayla turizmini de ön plana çıkarmak durumundayız. O yüzden Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere yayla turizmini, kültür turizmi olarak da Şanlıurfa, Gaziantep ve Van gibi kentleri ayağa kaldırmamız gerekiyor."


Arıcı, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük müze kompleksi özelliğine sahip olacak Şanlıurfa'daki "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nin bölgeye büyük kazanımlar sağlayacağını kaydetti.


AA


Geri Dön