25 / 04 / 2024

Abid Hussain Malik: Türkiye enerji yönetiminde lider!

Abid Hussain Malik: Türkiye enerji yönetiminde lider!

Türkiye'de yatırımları bulunan enerji şirketleri Kayseri'deki Anadolu Ticaret Forumu 'na büyük ilgi gösterdi. Suudi ACWA Power'ın CEO'su Abid Hussain Malik, "Türkiye enerji yönetiminde lider" dedi





Bu yıl ilk kez Kayseri'de düzenlenen Anadolu Ticaret Forumu (Anatolian Trade Forum) Çin'den ABD'ye Suudi Arabistan'dan İngiltere'ye birçok ülkeden şirket ve ekonomi yöneticisine ev sahipliği yaptı. Forumda konuşan Suudi Arabistan'ın en büyük enerji şirketlerinden ACWA Power'ın CEO'su Abid Hussain Malik, "Türkiye, enerji kaynağı çok güçlü olmamasına rağmen yönetim olarak ise bölgenin en önemli lideri" diye konuştu. Türkiye'ye ilk kez 2005'te gelen Suudi şirketin Kırıkkale'de 1 milyar dolarlık doğalgaz çevrim santrali yatırımı için başvuru yaptığını hatırlatan Malik, "Konya'da Karapınar'da da Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'ne ait kömür sahası için anlaşma imzaladık. Yaklaşık 7-8 milyar dolarlık bu yatırımla 5 bin MW'lık bir santral kuracağız" dedi. 


"ORTADOĞU SİZİ MODEL ALIYOR" 

Türkiye'nin enerji politikasının örnek teşkil ettiğini hatırlatan Malik, "Biz büyük bir coğrafyada çalışıyoruz. Ne zaman Ortadoğu'yu dolaşsam bana Türkiye'deki lisans, dağıtım, özelleştirme programlarını soruyorlar. Bu alanda modelsiniz" dedi. 


Suudi şirketin CEO'su Malik'in konferans öncesi Soma'da yaşanan kazada hayatını kaybedenlere yönelik 1 dakikalık sessizlik talebi salondaki dinleyiciler tarafından alkış aldı.



Sabah


Geri Dön