25 / 04 / 2024

Türkiye Enerji Ajandası 2011 çıktı! Yatırımcılar için başucu kitabı!

Türkiye Enerji Ajandası 2011 çıktı! Yatırımcılar için başucu kitabı!

Sektörel Fuarcılık tarafından titiz bir çalışmayla hazırlanan Türkiye Enerji Ajandası 2011, geçtiğimiz yıl tüm enerji kaynakları olmak üzere sektörün tamamında yaşanan gelişmeleri kayıt altına alıyor



Enerji sektöründe yatırım yapmak isteyen yerli veya yabancı şirketler için önemli bir referans kaynağı olma özelliğine sahip Türkiye Enerji Ajandası 2011’de elektrik, doğalgaz, petrol, LPG ve enerji verimliliği başlıklarında önemli veriler yer alıyor.
Enerji ve çevre konulu konferans, fuar ve enerji ödülleri alanında uzman, 20 yıllık tecrübesiyle organizasyonlar düzenleyen Sektörel Fuarcılık, 2011 yılında enerji sektöründeki tüm gelişmelerin yer aldığı referans niteliğindeki kitap, Türkiye Enerji Ajandası 2011’i yayınladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş’ın değerli görüşlerine yer verdikleri ve önsözlerini yazdığı kitap enerji sektörü profesyonellerine özel olarak basıldı.

Yatırımcıya önemli kaynak rehber
Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, Sektörel Fuarcılık’ın 20 yıllık tecrübesiyle enerji ve çevre sektörlerinde önemli bir bilgi birikimine sahip olduğunu belirtti. Bulak, sahip oldukları bu bilgi birikimini paylaşmanın en önemli görevleri olarak gördüklerine dikkat çekerek, “Enerji Ajandası enerji sektörünün fotoğrafını çeken önemli bir kitap, önemli bir çalışma. Yoğun ve titiz çalışmalarımız sonrasında başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’nın çalışmaları, yönetmeliklerin ve kanunların yer aldığı bir referans kitap haline geldi. Ayrıca yerli ve yabancı yatırımcı şirketler için de önemli bir bilgi kaynağı olma özelliğine sahip” dedi. 

Markalaşan konferans ve fuarlar
Süleyman Bulak, bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan enerji sektörünün en önemli ve etkin markası haline gelen ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ile yine enerji sektörünü yakından ilgilendiren Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı – UEVF ve Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi – IWES gibi etkinliklerle Sektörel Fuarcılık’ın enerji sektörünün gelişmesine katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

İster kitap, ister e-kitap
Sektörel Fuarcılık tarafından hazırlanan Türkiye Enerji Ajandası 2011 sınırlı sayıda basılarak enerji sektörü profesyonellerinin ilgisine sunuldu. Bunun yanında Türkiye Enerji Ajandası 2011’in dijital versiyonları da hizmete sunuldu. www.enerji.ajandasi.com adresinde enerji sektörüne ilgi duyanlara açılan kitap ayrıca sitedeki ilgili bölümden PDF dosyası olarak indirilebiliyor. Böylece bu önemli eser sektör temsilcilerinin arşivlerinde uzun süre kalma imkanına sahip oluyor.

Fikirler, görüşler, tahminler...
Türkiye Enerji Ajandası 2011’de enerjinin farklı kollarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de görüş ve değerlendirmelerine yer veriliyor. Değerlendirmeler başlıklı bölümde aşağıdaki isimlerin fikir ve tahminlerine yer verildi:

Prof. Ümit Doğay Arınç (Uluslararası Gaz Eğitim Teknoloji ve Araştırma Merkezi - UGETAM), Bilal ASLAN (İGDAŞ), Ahmet Erdem (Petrol Sanayi Derneği - PETDER), Özkan Ağış (Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği - TÜRKOTED), Mustafa Serdar Ataseven (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği - TÜREB), Mustafa Güngör (Elektromekanik Sanayiciler Derneği - EMSAD), Sohbet Karbuz (Akdeniz Ülkeleri Enerji Birliği), Süreyya Yücel Özden (Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi), Muhammet Saraç (İZAYDAŞ), Selim Şiper (Türkiye LPG Derneği), Eyüp Eratay (Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğal Gazcılar Derneği - LNG CNG Derneği), Ateş Uğurel (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği - GENSED) ve Erol Metin (Petrol Sanayi Derneği - PETDER).

Ayrıntılı bilgi için:
www.icci.com.tr  / www.enerji.ajandasi.com
www.facebook.com/ICCI.Turkey  / www.twitter.com/ICCI_Turkey

Rakamlarla ICCI 2012:
 1994 yılından itibaren her yıl düzenlenen en istikrarlı ve en güvenilir etkinlik olan, ICCI 2012, bu yıl 18’inci kez enerji sektörünün devlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
 ICCI ilk yılında 10 katılımcı firma ile gerçekleştirilirken organizasyonun katılımcı firma sayısı geçtiğimiz yıl 217 firmaya ulaştı.
 Etkinlik ilk yıl 200 ziyaretçiye ev sahipliği yaparken son yıllarda büyük bir artış sergiledi. ICCI, 2012 yılında 15 bin ziyaretçi bekliyor. 
 Konferans bu yıl üçüncü defa B2B ikili görüşmelere ev sahipliği yapacak.
 ICCI başladığı 1994’de yapılan 4 oturumda 16 bildiri sunulurken, 2012 yılında 41 oturum, 5 panel gerçekleştirilmesi ve yaklaşık 300’ün üzerinde bildiri sunulması bekleniyor.
 ICCI; 1994 yılında 100 m²'lik bir alanda gerçekleştirilirken 2012 yılına gelindiğinde 12 bin m²'lik bir alana yayılan enerji sektörünün en büyük fuarı oldu.
 www.icci.com.tr  uluslararası alandaki katılımcılarını bilgilendirmek için 8 farklı dilde yayınlanıyor.
Sektörel Fuarcılık hakkında:
Sektörel Fuarcılık 1992 yılından beri Teknik Yayıncılık A.Ş. bünyesinde başta enerji sektörü olmak üzere, enerji alt sektörleri, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, atık teknolojileri, yangın ve güvenlik, mekanik tesisat, yalıtım vb. sektörlere yönelik ulusal ve uluslararası fuar, sergi, kongre, sempozyum, konferans, seminer ve forum organizasyonları düzenlemektedir. Fuar Düzenleme ile ilgili yasa ve yönetmelikler gereği 2000 yılında Teknik Yayıncılık Grubunun iştiraklerinden biri olarak kurulmuştur.


Geri Dön