27 / 04 / 2024

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

2008 yılında gayrimenkul sektörüne giren ve bugüne kadar İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle dikkatleri üzerine çeken AC Yapı mali anlamda sıkıntılı bir sürece girdi. Şirket resmi olarak konkordato talebinde bulundu...



Gayrimenkul sektöründe Ocak 2008'den beri faaliyet gösteren ve adından son zamanlarda "Moment İstanbul" projesi ile bahsettiren AC Yapı konkordato talebinde bulundu. 

Mali sıkıntı çeken AC Yapı'nın konkordatonun tasdiki davasında mahkeme tarafından 28 Eylül 2018 tarihinden başlamak üzere 3 aylık geçici mühlet verildi. Konkordato komiseri olarak Müjgan Tunç Yücel, Berna Önder Toroman ve Şükrü Savaş atandı. Dava duruşması 26 Aralık 2018 tarihinde görülecek. 

Ali Coşkun kimdir?

AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, şirketin kuruluş tarihi olan Ocak 2008'den beri şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüyor. Coşkun bunun yanı sıra 25 Ekim'de Ankara'da kurulan İyi Parti'nin 200 kişilik kurucular kurulunda yer alıyor. 

AC Yapı hangi projelere imza attı?

AC Yapı sektöre ilk olarak Kent Life projesi ile giriş yaptı. Şirketin 2007 yılında İstanbul'un Sancaktepe bölgesinde hayata geçirdiği proje 16 blokta 704 daireden oluşuyor. 

Şirket 2012 yılında Sancaktepe bölgesinde ikinci projesine başladı ve 7 blokta 332 daireden oluşan Dore Life'ı inşa etti.

AC Yapı'nın son projesi ile İstanbul Kartal'da inşa edildi. Bu proje de 2 bloktan meydana geliyor ve 731 daire yer alıyor. 

Şirket gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği konut projeleri dışında sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle adından söz ettiriyor. 

AC Yapı grup şirketleri

AC Yapı, 1983 yılında kurulan, demir çelik, çelik konstrüksiyon ve paslanmaz çelik üretiminin yanı sıra bu ürünlerin ithalat-ihracatını gerçekleştiren Coşkun Group'un yapı endüstrisi alanındaki yatırımıdır. Grup şirketleri arasında Coşkun Trading, Coşkun Hadde, Uygar Çelik ve Alp Çelik firmaları bulunuyor. 

Web: http://www.acyapi.com/

 

Ali Coşkun kimdir?

Ev aldığı firma konkordato isteyen vatandaş ne yapacak?

Nuhoğlu resmen konkordato talep etti!

AC Yapı resmen konkordato istedi!
 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön