19 / 04 / 2024

Accor, Rixos için tekrar masada!

Accor, Rixos için tekrar masada!

Rixos'un sahibi Fettah Tamince ile Accor Hotels yine masadaymış. Taraflar anlaşırsa Tamince'nin elindeki pay yüzde 25'e düşecek, çoğunluk hisse Accor Hotels'e geçecekmiş...



2017 Mayıs'ta turizm sektöründe çok ses getiren bir gelişme yaşandı, ünlü işadamı Fettah Tamince, Fransa merkezli uluslararası otel zinciri ile masaya oturmuştu. 20 ünlü markaya sahip olan Accor Hotels, resort yatırımlarında Rixos markasını kullanmak için masadaydı.

Görüşmeler sonucunda stratejik ortaklık kararı çıktı. O gün yapılan açıklamaya göre, ortak girişim şirketi yüzde 50'şer eşit ortaklık yapısıyla kurulurken, iki marka Rixos marka çatısı altında çeşitti ülkelerde faaliyet gösteren resort otellerin geliştirilmesi ve yönetimi konusunda işbirliği kararı aldı. AccorHotels ortak girişim sayesinde Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Rusya ve Avrupa'daki önemli destinasyonlarda 15 oteli kendi ağına entegre edecek, Rixos ise işbirliği kapsamında beş şehir otelini Accor Hotels bünyesinde yer alan bir otel markası ile yönetecekti.

"Her şey dahil" konseptli lüks resort otel zinciri olarak faaliyet gösteren Antalya merkezli Rixos Hotels, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Rusya ve Avrupa ülkelerinde 19 resort otele sahip.

AccorHotels ise dünya genelinde 95 ülkede 4000'i aşkın otel, tatil yeri ve mekânda faaliyet gösteriyor. Raffles, Svvissotel, Banyan Tree, Fairmont, Sofitel, Rixos, Mantis, Pullman, Mgallery, Novatel, Mercure, ibiş gibi 20 markası var. Gelelim kulisimize. Para’da yer alan habere göre; yüzde 50-50 ortaklıkta denge değişecekmiş. Rixos'un sahibi Fettah Tamince ile Accor Hotels yine masadaymış. Taraflar anlaşırsa Tamince'nin elindeki pay yüzde 25'e düşecek, çoğunluk hisse Accor Hotels'e geçecekmiş...


Geri Dön