24 / 04 / 2024

ACENDIS, dev hastane projelerine devam ediyor!

ACENDIS, dev hastane projelerine devam ediyor!

Son 7 yıldır gündemde olan şehir hastaneleri projesi, yüksek standartta yeni hastaneleri hayata geçirmek ve işletilmesini sağlamak için, devletin özel sektörle işbirliği yaptığı bir model olarak adlandırılmaktadır.



Dev hastane projelerine, sektörde 20 yıllık deneyimi ve dünyanın en büyük üreticilerinin 1200’ün üzerinde son teknoloji medikal cihaz ve ürünleri ile hazır olan ACENDIS, satış ve servis hizmetinin yanı sıra, Türkiye dahil, dünyanın birçok ülkesinde anahtar teslim hastane projelerine imza atmaya devam ediyor. 


Merkezi Almanya’da olan ACENDIS’in Projeler Direktörü Kemal Durukan, Kamu-Özel ortaklığı (PPP) projeleri ile yapımı süren kamu hastanelerinin medikal cihaz ve malzeme temininde hastanelerin ihtiyacı olan medikal cihaz ve malzemelerin adet ve teknoloji seviyelerinin çok efektif ve optimum düzeyde planlanması gerektiğini, Türkiye’de servis alt yapıları güçlü, hızlı şekilde yedek parça temini yapabilecek, kaliteli ürünlerin tedarik edilebileceği ve bu ürünler ile ilgili sürekli garanti hizmeti verebilecek firmaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. 


Durukan, Alımı yapılacak medikal cihazların, alımı yapılan senenin üretimi olmasının önemine değinerek, cihazların, en az 10 ( on ) sene ihtiyacı karşılayacak teknolojiye sahip olarak seçilmelerinin, hastanelerin yararına olacağının altını çizdi. 


ACENDIS, Alman Bankalarından sağladığı Finansal Krediler ile yatırımcılara güç veriyor


20 yıldır yurt içi ve yurt  dışında gerçekleştirdiği ortaklıklar ve işbirlikleri ile sağlık sektörüne hizmet veren ACENDIS, yatırımcılara, Alman Bankalarından avantajlı yatırım kredi desteği sağlamak için danışmanlık hizmeti de veriyor. 


Alman bankaları ile işbirliği yapmakta olan ACENDIS, büyük hastane projesi yatırımlarında alınan cihazlara, uzun geri ödeme ve düşük faiz imkanı veren finansal kaynak bulunmasına destek veriyor. 


ACENDIS Projeler Direktörü Kemal Durukan, PPP hastane projelerinin, tıbbi cihaz üreticileri için büyük bir satış pazarı oluşturacağını, tıbbi cihaz alımlarının büyük bir kısmının yurt dışından temin edileceğini belirtirken, bu projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak yurt dışı kaynaklı kredilerin, cihazların yurt dışından temin edilmesinde etkin olacağını söyledi. 


Modern ve yüksek teknoloji ile donatılacak olan şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırması beklenirken, planlanması, yönetilmesi inşası, finansmanı ile çok büyük bir sorumluluk olan dev projeler, sağlıkta dönüşümünde bir göstergesi olacak..


Daha iyi ve sağlıklı bir yaşama katkı sağlamak felsefesi ile 20 yıldır hizmet veren, sektörün medikal çözüm ortağı, Almanya merkezli ACENDIS’in İstanbul’daki Proje Yönetim Ofisine (216) 540 31 50 numaralı telefondan veya [email protected] elektronik posta adresinden ulaşabilirsiniz.



Geri Dön