24 / 04 / 2024

Acıbadem Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisine AVM'mi yapılacak?

Acıbadem Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisine AVM'mi yapılacak?

Kadıköy Acıbadem Hukukçular Sitesi'nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılmasının, veli ve öğrenciler tarafından endişe ile karşılandı.



 Kadıköy Acıbadem Hukukçular Sitesi'nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılmasının, veli ve öğrenciler tarafından endişe ile karşılandı. Söz konusu araziye AVM yapılacağı iddia ediliyor. 

Kadıköy Acıbadem Hukukçular Sitesi'nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılDI. 

Bu durum, hem öğrenci hem de velileri tedirgin etti. Söz konusu arazinin ticaret ve konut alanına dönüşeceği iddiaları var. 

KONU TBMM'YE TAŞINDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul Kadıköy Acıbadem semtinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisi için verilen imar değişikliği planını TBMM gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Giildemet Sarı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede Adıgüzel, "Acıbadem'de normal eğitim veren bir lise ve ortaokul ihtiyacı hem öğrenciler, hem de veliler tarafından sıklıkla dile getirilmesine rağmen, semtin en merkezi yerinde eğitim alanı olarak vakfedilmiş bir arazi, eğitim için değil de AVM olarak mı değerlendirilecektir?" diye sordu. 

CHP'li Adıgüzel, Acıbadem Hukukçular Sitesi'nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılmasının, veli ve öğrenciler tarafından endişe ile karşılandığını belirtti. "Tamamı eğitim için vakfedilen bir arazinin 1/3'lük kısmı için hangi gerekçelerle imar planı değişikliğine gidilmiştir?" diyen Adıgüzel, söz konusu arazinin eğitimden ayrıca Bakan Sarı'ya imar değişikliğinin şehir kopartılarak, ticaret ve konut alanına dönüş- planlama ilkelerine aykırı olduğu yönündeki türüleceğine yönelik iddiaları sordu. Adıgüzel, iddiaların doğru olup olmadığını sordu. 


Flashaber


Geri Dön