26 / 04 / 2024

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

 Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisindeki incelemelerinden sonra açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; İsmet Karaca, yaptığı açıklamada, "Burası için rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı iddiaları var"dedi. 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Yüksek İhtisas Hastanesi olarak da hizmet sağlayan ve sonrasında yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine 600 yataklı devlet hastanesi yapılacağının sözünün unutulduğunu dile getirdi. 

“BURSA’DA DÖRT HASTANE KAPATTILAR” 

Eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde incelemeler yapan Karaca, Bursa'ya sağlık alanında da gerekli hizmetin sunulmadığını dile getirerek, “Bursa’da 4 tane devlet hastanesi kapandı. Kapanan devlet hastanelerinin yatak sayısı bin 100'ün üzerinde. Yerine açılan tek hastane şehir hastanesi. Adı şehir hastanesi ama şehrin 20 km dışında. Bursa halkı zulüm çekiyor, sağlık hizmetlerine erişemiyor. Bu arazide de söz verildiği üzere derhal bir hastane açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Karaca, Bursa Verem Hastanesi olarak inşa edildikten sonra uzun yıllar Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve son dönemde Yüksek İhtisas Hastanesi olarak Bursa halkına hizmet eden binanın yerine yenisi yapılmak amacıyla yıkıldığına vurgu yaparak şöyle konuştu: 

- Burası yıkılırken 600 yataklı devlet hastanesi yapılacak dendi.

- Yıkılan bu hastanenin yerine Şevket Yılmaz Hastanesi Kampusü içerisinde kalp-damar hastanesi yapıldı. Onun dışında 4 tane devlet hastanesi kapandı. Kapanan devlet hastanelerinin yatak sayısı 1.100'ün üzerinde.

- Yerine açılan tek hastane şehir hastanesi. Adı şehir hastanesi ama şehrin 20 kilometre dışında. Bursa halkı zulüm çekiyor, sağlık hizmetlerine erişemiyor. 

- Burada 600 yataklı Yıldırım Devlet Hastanesi olsaydı en azından koronavirüs hastalığının kontrolü-tedavisi açısından çok önemli bir görev üstlenecekti.


Geri Dön