19 / 04 / 2024

Acıbadem Ekşiler Sitesi'nde icradan satılık konut! 500 bin TL'ye!

Acıbadem Ekşiler Sitesi'nde icradan satılık konut! 500 bin TL'ye!

Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü Osmaniye Acıbadem Mahallesi'nde Ekşiler Sitesi'si içinde yer alan bir konutu 500 bin lira tahmini fiyattan satışa çıkardı



Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü Osmaniye Acıbadem Mahallesi’nde Ekşiler Sitesi'si içinde yer alan bir konutu 500 bin lira tahmini fiyattan satışa çıkardı.

Konutun satışı 20.03.2012 günü Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü’nde gerçekleşecek.

Detaylar şöyle:

T.C. KADIKÖY 8. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: 2011/843 Tal.
GAYRİMENKUL ACIK ARTTIRMA İLANI
Bir borçtan dolayı (İPOTEKLİ) bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, evlası, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz, Müdürlüğümüzce açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

TAPU KAYDI
Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü’nün 26.04.2011 tarih 2102 sayılı yazısından; Kadıköy ilçesi, Osmaniye Mahallesinde kain 628 ada, 3 parsel sayılı 6851.00 m2 miktarlı taşınmazda kat irtifaktı 96/10000 arsa paylı A Blok ikinci kat 12 nolu daire.

İMAR BURUMU:
Kadıköy Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Mudürlüğünce tanzim edilen 04.05.2011 tarih ve  34.3.KAD.0.13.02.310 .03.02.43 sayılı imar durumu yazısına göre; 01.08.1997 t.t.li 1/1000 ölçekli D-100 Kuzeyi Revizyon imar planında, bina yüksekliği H:4 kat irtifalı, taban alanı kat sayısı TÂKS;0.25 yapılanma şartlarında "Konut Alanı"nda kaldığı ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun ÖS.l 1.1999 tarih, 664 sayılı ilke kararı gereğince söz konusu parsellere Komşu veya yol karşısında tespitli tarihi eser niteliğinde yapı bulunması hafinde uygulama esnasında Anıtlar Kurulundan görüş alınacaktır.

Taşınmaz; Kadıköy İlçesi, Osmaniye (Acıbadem) mahallesi, Faikbey Sokağından mahallen 4 kapı nolu, 7 bloklu inşa edilmiş EKŞİLER SİTESİ'si A blok ikinci (girişten üçüncü) normal kat 12 nolu dairesidir. Bina betonarme karkas sisteminde bir bodrum, iki bodrum, bir zemin, üç normal katlı inşa edilmiştir. Daire girişte bir hol, hole açılan sağda balkonlu salon, mutfak, bir oda ile solda bir koridorda biri soyunma odalı, İki yatak odası ve banyo-tuvalet mahalleri mevcuttur. Döşemeler ıslak zeminlerde mermerle, salon ve odalar laminant parke ile kaplıdır. Mutfakta tezgah altı-üstü dekoratif dolapları, banyoda jakuzili küvet, klozet ve özel yapım Hilton lavabo vardır. Ayrıca banyo içerisinde saunası mevcuttur. Daire takriben 135.00 m2 sahalıdır.

Binanın bulunduğu site, kapı kontrollü, bekçili olup site içerisinde site sakinleri için sosyal aktivite kamelya bulunmaktadır. Kapalı otoparkı mevcuttur.

Bina vasat üstünde malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup binada su, elektrik, kalorifer ve asansör tesisatları vardır. Her türlü belediye hizmetlerinden istifade eder konumda olup ulaşımı kolaydır.

MUHAMMEN DEĞERİ;
Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü'nün 2011/843 Tal. Sayılı 31.05.2011 tarihli kıymet takdir raporu ile satışa konu taşınmazın değeri 500.000-TL (beşyüzbintürkfirası) olarak tespit edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
Yukarıda yazılı taşınmazın I. satışı 20.03.2812 Salı günü, saat 15.00- 15.10 'a kadar, Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü’nde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 30.03,2012 Cuma günü aynı yerde ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır.

Bu arttırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin matın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2—Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tapu satım harcı ve Tellaliye harcı satış bedelinden ödenir. Bu kalemlerdeki her türlü harç ve vergi ihalenin kesinleşmesinden sonra tahsil olunur.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesut tutulacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın icra dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden İtibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin   2011/1143 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc.İf.K*. 126)(*)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. İşbu gayrimenkul satış ilanı ilgililere tebliğ mahiyetindedir.     
Yönetmelik
örnek no: 27

İİK. 127. MAD. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Satış ilanı, İlgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebligat yapılmaması veya adresi bilinmeyenler için de işba satış ilanının Hanen tebligat yerine kabul olacağı ilan olunur.    Basın no 8989
www.bik.gov.tr


Detaylı bilgi için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön