19 / 04 / 2024

Acıbadem Grubu, Suudi Arabistan'da yer bakıyor

Acıbadem Grubu, Suudi Arabistan'da yer bakıyor

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Suudi Arabistan, Mısır, Ukrayna ve Romanya'da arayışları olduğunu söyledi



Sosyal Danışmanlık'ın Fransa'nın Cannes kentinde düzenlediği "Perakende Liderler Konferansı"nda konuşan Aydınlar, 1981 yılında Laleli'de muhasebe bürosu açarak iş hayatına başladığını, birikimlerini kurumsal bir çatı altında biriktirip gelir elde etme düşüncesiyle çok sayıda hekimin biraraya gelerek hayata geçirdiği Acıbadem Hastanesi'nin kuruluşunda hastanenin yüzde 10 hissesini aldığını söyledi.

Aydınlar, birkaç özel hastanede daha hissesi bulunduğunu, bir süre sonra bu hastanelerin borçlarının arttığını, o güne kadar bu alana yatırdığı paraları kurtarmak amacıyla Acıbadem Hastanesi'nin çoğunluk hissesini almak için 2 araç, ziynet eşyası ve kooperatif dairelerini sattıklarını, konut kredisi kullandığını anlattı.

Aydınlar, 2000 yılında Bakırköy Hastanesi'ni hayata geçirdiklerini ve Acıbadem hisselerinin yüzde 15'ini halka açtıklarını belirterek,"1993 yılında 2 milyon dolar değer üzerinden Acıbadem alındı. 2008 yılı Ocak ayında bir yatırım fonu ile 1 milyar 100 milyon doların üzerinden ortaklık yaptık" diye konuştu.

Aydınlar, devam eden 3 hastane projeleri bulunduğunu hatırlatarak,"Sağlıkta Acıbadem markasının bir dünya markası olduğunu görmek istiyoruz. İnanıyorum ki Acıbadem bir dünya markası olacak. İnşallah bir gün New York'ta da Acıbadem Hastanesi görürüz" dedi.

Vatan


Geri Dön