26 / 04 / 2024

Acil durum hastaneleri ülkemizin yüz akı olacaklardır!

Acil durum hastaneleri ülkemizin yüz akı olacaklardır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da hayata geçirilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Acil durum hastaneleri ülkemizin yüz akı olacaklardır" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da hayata geçirilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında bazı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir." ifadelerini kullanarak, "Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada pek çok ülkenin geçici sahra ve prefabrik hastaneler kurarak çözmeye çalıştığı sorunu, biz çok daha kısa sürede kalıcı hastaneler inşa ederek aşmayı başardık." diye konuştu.

"Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır"

Erdoğan acil durum hastaneleri ile ilgili olarak "Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır." diyen Erdoğan, "Hamdolsun burada oluşturduğumuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını kırdık." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yapıyoruz." ifadesini kullanarak, "Ülkemize ve milletimize özellikle hizmetle geçirdiğimiz her gün, her an bu yolda attığımız her adım, aldığımız her nefes için Rabb'imize hamd ettik." dedi.

 

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön