20 / 04 / 2024

Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi

Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da hayata geçirilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Acil durum hastaneleri ülkemizin yüz akı olacaklardır" dedi.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 bin 576 binanın acil yıkılması gerekiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 387 bin 346 binanın incelendiğine dikkat çekerek; acil yıkılması gereken 50 bin 576, az hasarlı veya hasarsız 279 bin 655 bina tespit edildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine ilişkin çeşitli hususların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Murat Kurum: 1.3 milyon konut acil dönüşmeli!

Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1.3 milyon konutun acil dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Fahrettin Koca: 1008 odalı ve tek yataklı hastanelerimizi teslim aldık!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Murat Dilmener ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanelerimizin her birini 1008 odalı ve tek yataklı olarak teslim aldık'' ifadelerini kullandı.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var" dedi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

İzmir'de 11 bin 97 binada hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Acil yıkılacak ağır hasarlı binalarda yıkım sürecini hızlı şekilde yürüteceğiz, 2 binada yıkım tamamlandı" dedi.

Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi Haberi

Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da hayata geçirilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında bazı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir." ifadelerini kullanarak, "Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada pek çok ülkenin geçici sahra ve prefabrik hastaneler kurarak çözmeye çalıştığı sorunu, biz çok daha kısa sürede kalıcı hastaneler inşa ederek aşmayı başardık." diye konuştu.

"Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır"

Erdoğan acil durum hastaneleri ile ilgili olarak "Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır." diyen Erdoğan, "Hamdolsun burada oluşturduğumuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını kırdık." şeklinde konuştu.

Erdoğan,...