19 / 04 / 2024

Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!

Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!

Tüketicileri Koruma Yasası geçen günlerde TBMM Sanayi Komisyonu tarafından onaylandı. Peki Tüketicileri Koruma Yasası'nda hangi düzenlemelere yer verilecek? İşte vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak dikkat çeken o düzenlemeler...



Bu kapsamda yapılacak olan düzenlemeler cep telefonu, internet ve telefondan açma kapama ücretinin alınmaması, 3 sene kullanılmayan cep telefonu hatlarının iptali, otoyol, köprülerden kaçak geçiş cezalarının yarısı oranında indirilmesi şeklinde açıklanıyor. 

Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!

Elektrik, internet, telefon, doğalgaz, su   gibi hizmetler çerçevesinde faturaların ödenmemesi durumunda kesme işlemi devreye alınıyor. Örneğin doğalgazda 36 TL, GSM operatörlerinde ise 30-50 Türk Lirası arasında değişiklik gösteren açma-kapama tutarı tahsil ediliyor. Elektrikte ise bu tutar 37 ila 189 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Bu ödemeler belediyelerin ve özel sektörün elinde olduğu için bir düzenleme yapılması gündemde değil. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön