24 / 04 / 2024

Acunkent mağdurları Kısıklı'da eylem yaptı!

Acunkent mağdurları Kısıklı'da eylem yaptı!

Acunkent mağdurları seslerini duyurabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da eylem yaptı.




Uluhan Grup'un Esenyurt'ta hayata geçireceği Acunkent mağdurları seslerini duyurabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da eylem yaptı.


Saat 22.00'de otobüslerle Esenyurt'tan Kısıklıya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, Kısıklı caddesinde Türk bayrağı açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tezahüratta bulunan kalabalık daha sonra bir basın açıklaması yaptı. 


Acunkent mağdurları tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Hikayemiz 2010'da başladı. 2012 Haziran ayında teslim edilecekti. Yerlerimiz teslim edilmediği gibi son 4 yıldır da inanması zor bir trajedi yaşıyoruz. Önce hukuk kapılarında bekçi olduk. Hukuk içinde hakkını alabilmiş tek bir kişi bile olmadı. Tek bir kişi ceza almadı. Çaldığımız bütün kapılar yüzümüze kapandı. Tek umudumuz sizsiniz. İnanıyoruz siz garip dostusunuz. Her zaman gerçek mağdurun yanında oldunuz. Şu an kapınıza ailelerimizle geldik. Derdimizi ancak siz çözersiniz" denildi. 

Bir mağdur çocuğu da Cumhurbaşkanından yardım isteyerek, "Benim babam  30 yıldır parasını buraya harcadı. Çalıştı, emeğini oraya verdi.



İlk kazma Mart 2010'da vuruldu

Kasım 2012'de teslim edilmesi gereken Esenyurt'taki Acunkent projesi için ilk kazma Mart 2010’da vuruldu.  Projeden daire alan hak sahipleri evlerini kurtarmak ve haklarını aramak için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Acunkent Mağdurları" grubu altında örgütledi ve çeşitli eylemlerde bulundu.


670 konut, 178 dükkan, 53 ofis

Esenyurt Acunkent projesinde 670 konut, 178 dükkan ve 53 ofis yer alacaktı. Kreş, havayolu acentası, garaj, fitness alanı, teras havuz, açık havuz, mini golf sahası, banka, kafe ve restoran, eczane, kuaför, alışveriş merkezi gibi alanlarında yer alacağı projede daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön