28 / 03 / 2024

Adalar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı!

Adalar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı!

Adalar Belediye Meclisi'nin 7. Seçim dönemi 2. Toplantı yılı Mart ayı toplantısı, 2 Mart Pazartesi günü Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç başkanlığında yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri katıldı.




Adalar Belediye Meclisi'nin 7. Seçim dönemi 2. Toplantı yılı Mart ayı toplantısı, 2 Mart Pazartesi günü Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç başkanlığında yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri katıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Belediye Meclis Üyesi Mürvet Çıdam, son günlerde ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin atmasıyla, aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla söz alarak şunları dile getirdi.


"8 Mart hepimizin bildiği gibi 1857 yılında daha düzgün ve eşit şartlarda eşit ücret almak için mücadele eden 409 kadın işçiden 129' unun yanarak ölmesi üzerine 1910 yılında sosyalist enternasyonelde kadın dayanışma ve mücadele günü olarak ( dünya emekçi kadınlar tanımı bulmuştur)


Ben şimdi bunlardan söz etmeyeceğim. Bundan 20 – 30 yıl önce kadınların eşit ücret mücadelesi olarak değerlendirdiğimiz 8 Mart 'ı ne yazık ki onca yıl sonra ülkemde değil daha iyi adımlar için, kazandıklarımızı bile kaybetme noktasına geldiğimiz gün olmuştur. Kapitalizmin erkek egemen toplumlar doğaları gereği hiç doymak bilmezler, kadının üretimdeki yerinden daima rahatsız olurlar. Çünkü sosyal yaşamın bir kuralıda ( üreten yönetenle olabilir) üreten üretimden gelen gücünü kullanırsa hele de bunu kadın işçi yaparsa yer yerinden oynayabilir. Çünkü o hem kendi öğrenir hem çocuğuna öğretir. Bu konu üzerine söylenecek daha çok söz var ama içinde bulunduğumuz noktada ben ve benim gibileri daha da üzen kazandıklarımızı kaybettiren ve kaybettirmeye devam eden erkek egemen söylemleri hemcinslerimiz tarafından yüksek sesle söyleniyor olmasıdır. Ülkenin parlamentosunda laik demokratik cumhuriyetin kazanımı ile parlementer olmuş bir hemcinsimizin ( doksan yıllık reklam arası), Bizans dostu kahpe İnönü, bir diğerinin kadına şiddet erkeğin hakkıdır diyen söylemleri, okulundan evine toplu taşıma ile dönen Özgecanlar için, oda mini etek giymesin diyen hem cins okul yöneticilerinin varlığı daha onlarcasını sayabileceğim gazete köşe yazarları geldiğimiz noktada kaygımızı hat safhaya çıkarmıştır. Yapılacak şey artık susmak değil konuşmak hem de yüksek sesle konuşmaktır. Yönetim kademelerine kotayla değil zorlayarak gelmektir.


Biz kadınlar ne kapitalizmin ucuz işçisi nede erkeklerin stres topu ve seks kölesiyiz. Bizler toplumu ve sosyal yaşamı inşa eden mimarlarız. Değerli arkadaşlar umarım bir sonraki senede bu ve buna benzer vahşetleri ve ayrımları konuşmak zorunda kalmayız. Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yüksek sesle mücadeleye çağrı günüdür. Gün başlarımızın dik sesimizin gür çıkması gereken gündür."


Meclis toplantısı, Belediye Meclis Üyesi Avukat Kemal Kil'in palamar ücretleri konusundaki sözlü önergesinin ardından başladı. 2 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; Yazı İşleri Müdürlüğü'nün İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün oluşturulması hakkındaki teklifi görüşülerek kabul edildi. Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Destek Hizmetleri'ne ödenek aktarılması hakkındaki teklifi görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.



Adalar Belediyesi




Geri Dön