25 / 04 / 2024

Arhavi Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı!

Arhavi Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı!

Arhavi Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı yapıldı. Arhavi Belediye Meclisi, Cumhuriyet Mahallesi imar planı değişikliğinin iptali isteği kabul edilmedi. Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı.



Arhavi Belediyesi meclis toplantısında, AKP li meclis üyelerinin oyları ile Kavak Hes ile ilgili, meclisin dalıa önce yaptığı Cumhuriyet Mahallesi imar planı değişikliğinin iptali isteği kabul edilmedi. 

CHP gurubu adına konuşan meclis üyesi Teyfik Erçiçek "iki ay önce konunun imar komisyonunda görüşülüp bir ay önceki meclis toplantısına sunulması kararı varken, siz bu raporu geçen ay meclise sunmadınız. Bu gün yine Rize İdare Mahkemesinin Kavak Hes ile ilgili orman iznini de iptal etmesi, bizlerin imar planının iptali şekli ile başvurumuza emsal teşkil etmektedir. 

Nihayetinde istediğimiz mahkeme kararlarına uyulmasıdır" dedi konunun meclis gündemine alınıp oylanmasını istedi. 

Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ise "Bizler kanuna saygılıyız. Bakın çoğu İnsan benim hakkımda suç duyurusunda bulundu. Tum bunları normal karşılıyorum. 

Ama bizim beklentimiz bir üst yargının kararıdır. 

Bu nedenle gündeme alınmamıştır. O zaman bu konuyu meclis üyeleri olarak tartışalım ve oylayalım "dedi. 

Meclis üyesi Turgay Hatinoğlu tarafından okunan imar komisyonu kararında ise, imar komisyonunun 2'ye karşı 1 oy ile imar değişikliği iptalinin kabul edildiği görüldü. Fakat Hatinoğlu "komisyon toplantısı sonrası köy tarafı imar planlarının iptali İçin davanın £ret edildiğini belirterek " bu karar imar komisyonu toplantısı öncesi çıksaydı ben oyumu "İmar iptalinin" reddi şekli ile kullanırdım dedi. 

CHP'Iİ meclis üyeleri ise söz konusu başvurunun köylerle ilgili olduğunu ve zaman aşımı nedeni ile kabul edilmediğini söylediler.; Ortada bilirkişi raporuna dayalı bir imar planı değişikliği reddi olmadığını ve Hatinoğlu'nu n anlattıklarından bir şey anlamadıklarını belirttiler. 

Yapılan oylamada AK Partili meclis üyeleri ve başkanın oyları İle Cumhuriyet Mahallesi imar Planı Değişikliğinin iptali isteği 7-5 reddedildi. 

Belediye Meclis Toplantısı oylaması sonunda biı açıklama yapan Arhavi Doğa UN ¦ i' Koruma Platformu sözcülerinden Leyla Öncel " Meclisten zaten olumlu bir oylama beklemiyorduk. Bizim İçin Önemli olan, bu oylamanın meclis gündemine alınıp, oylanması idi. Elbette bu iş. mecliste, Cumhuriyet Mahallesi halkının lehine gelişse idi isterdik. Ama olmadı. Önemli değil. 

Bizler Arhavi Belediye Meclisinin 2013 yılında Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili yaptığı İmar değişikliğini düzeltmesini (kazandığımız mahkeme sonucuna dayanarak) yine Arhavi Belediye Meclisinden istedik..AKP li meclis üyesi Serkan Ergin "niye bu HES meselesini her ay meclis gündemine getiriyorsunuz .Bu benim zoruma gidiyor... ÇED ile ilgili olarak nasıl mahkemeye yittiııizse bu konuyu da mahkemeye götürün. 

niye meclise taşıyorsunuz "dedi. 

Anlaşılan Sayın Ergin bu imar planı değişikliğinin belediye meclisinin kararı ile olduğundan habersiz. Bizlerin doğal olarak ilk müracaatı, elbette ki Arhavi belediye meclisi olacak. Yoksa bunu Hopa belediyesi meclisi toplantısına mı sunsaydık. Merak etmesin gereği yapılacaktıı" dedi.


Alkan Gazetesi


Geri Dön