19 / 04 / 2024

Adalet Sarayı Aralık 2010'da hizmete giriyor

Adalet Sarayı Aralık 2010'da hizmete giriyor

Üç yıl önce Çağlayan'da inşaatına başlanan Avrupa'nın en büyük adalet sarayı aralıkta hizmete girecek



Şişli Çağlayan'da yapımı süren "Avrupa Yakası Adalet Sarayı" inşaatında sona yaklaşılıyor. Bundan üç yıl önce Varyap inşaat tarafından yapımına başlanan Avrupa'nın en büyük adalet sarayı, 343 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 60 futbol sahası büyüklüğündeki 20 katlı projenin, görünen kısmının dışında bir de 7 kat yerin altında görünmeyen bölümleri bulunacak. En son inşaat teknolojisi kullanılan proje, adliyeye gelenlerin yeme, içme, dinlenme gibi ihtiyaçları da gözönünde bulundurularak planlandı.

GİRİŞİNE METRO İSTASYONU

Adalet sarayının girişinde bir metro girişinin bulunacağını söyleyen Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, binanın Aralık ayında hizmete açılacağını dile getirdi. Adliye binasında 5 bin kişinin çalışacağını ve günlük ziyaretçi sayısının 70 bine ulaşacağını belirten Varlıbaş, "önde gelen projeler arasında yer alan Avrupa Yakası Adalet Sarayı, daha yapım aşamasındayken örnek proje kabul edilerek, inşaat fakültesi öğrencilerine de konu oldu. Üniversiteliler ziyaret ederek, inşat teknolojisi hakkında bilgi alıyorlar" dedi.

ADLİYEDE görev yapacak hakim ve savcılar, binanın ana kapısından, vatandaşlar ise arkada yer alan diğer giriş kapısından içeri alınacak. Binanın her yeri güvenlik kameralarıyla donatılacak.

 Güvenlik nedeniyle otoparkta vatandaşlar, avukatlar ile hakim ve savcılar için ayrı giriş çıkış kapıları olacak. Projede tutuklu ya da hükümlü otoparktan, savcı ise kendi odasından direkt duruşma salonuna girebilecek.

Birbirine bağlı 20 bloktan oluşan adalet sarayında, 326 duruşma salonu, bin 500 hakim ve savcı ofisi, 4 konferans salonu, kafeteryalar, yemek salonları, PTT ve banka şubeleri yer alacak. Binada, 93 adet asansör, 8 adet toplam 1 kilometre uzunluğunda yürüyen merdiven ve yangın çıkışı için çeşitli ebatlarda bin 450 adet kapı bulunacak. 62 bin metrekare su yalıtımı, 185 bin metrekare ısı yalıtımı yapılacak projede, cephe giydirme ve tasarımda kamu binalarında ilk kez uygulanacak teknolojiler kullanılıyor. Bina "doublescreenface" denilen sistemle, çift camla kaplanacak, böylece yüzde 30'a varan enerji tasarrufu sağlanacak.
Habertürk


Geri Dön