19 / 04 / 2024

Adamo mağazası Milano'da açılacak!

Adamo mağazası Milano'da açılacak!

Madonna'ya ‘kürk' giydiren Adamo, Milano'dan dünyaya açılacak



İstanbul'da 4 mağazası olan deri ve kürk markası Adamo, yurtdışında mağazalaşmaya hazırlanıyor. Şirketi kurarken “dünya markası olmak” hedefiyle yola çıktığını söyleyen Celal Ayyıldız, yurtdışındaki ilk mağazasını Milano'da açacak. Milano'yu Şanghay, Moskova ve Paris izleyecek. Madonna'ya özel kürk yapan Adamo'nun müşterileri arasında Suzan Sabancı Dinçer ve Mermerci Ailesi de var

Malatyalı Celal Ayyıldız'ın 1989 yılında kurduğu kürk ve deri kıyafet ile aksesuar firması Adamo, yurtdışında büyüme planları yapıyor. İstanbul'da 4 mağazası olan ve yıllık 40 bin adet üretim yapan Adamo, önümüzdeki yıl 5. mağazasını Antalya'da açtıktan sonra yurtdışında mağazalaşmaya başlayacak. Şirketi kurarken “dünya markası olmak” hedefiyle yola çıktığını söyleyen Celal Ayyıldız, yurtdışındaki ilk mağazasını Milano'da açacak. Milano'nun ardından Şanghay, Moskova ve Paris mağazaları gelecek.

Lüks butiklerde satılıyor

Halen ürünlerinin Adamo etiketiyle İtalya, Fransa, Monte Carlo, Rusya, ABD, Kanada, Japonya, Yunanistan, Almanya, Kazakistan, Litvanya, Estonya, Azerbaycan, Suriye, Portekiz ve Ukrayna'ya ihracatını yaptıklarını belirten Ayyıldız, ürünlerinin lüks butiklerde satıldığını anlattı.

Celal Ayyıldız, “Ben bu işe başlarken markalaşmaya yatırım yaptım. Sadece vizon kürk için bugüne kadar 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdim. Mağazalaşma da bu stratejinin bir parçası. Türkiye'de daha fazla mağaza açmayı düşünmüyorum. Hedefim yurtdışında büyümek. En büyük hayalim Milano'da çok şık bir mağaza açmaktı. Yurtdışı planlarımızda bu nedenle Milano ilk sırada. İtalya'nın dışında Rusya, Fransa, Çin ve ABD mağaza açacağımız öncelikli ülkeler olacak. Milano'dan sonra Şanghay'da mağaza açmayı planlıyoruz. Ancak oradan ciddi talep var, Milano'dan önce açmamız gerekebilir” diye konuştu.

Prada'yla komşu oldu

Kısa bir süre önce Kapalıçarşı'daki ikinci mağazasını açan, Nişantaşı'nda da Prada'nın yanında mağazası olan Adamo'nun İtalyan tasarımcılarla çalıştığını söyleyen Ayyıldız, Türk cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin tercihi olduklarını sözlerine ekledi. Vizon, vaşak, Svarowski taşlı kürklerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Ayyıldız, Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Mermerci Ailesi gibi ünlü isimlerin müşterileri arasında olduğunu vurguladı. Ayyıldız, müşterilerinin eski vizonlarını alıp değişik modellerde yenileyerek tekrar kullanmalarını sağladıklarını da ifade etti.

Özel kürküyle boy gösterdi

DÜNYANIN en ünlü sanatçılarından biri olan Madonna, Adamo'nun ürünlerini kullanan isimler arasında. Madonna, Adamo'ya özel bir kürk yaptırdı. Ünlü yıldız, katıldığı birçok organizasyonda bu kürkle boy gösterdi. Madonna'nın kürkü şirketin tasarımcılarından İtalyan Fausto Puglisi'nin imzasını taşıyor. Ancak Madonna, Puglisi'nin tasarımlarını giyen tek ünlü değil. Paris Hilton, Jennifer Lopez, Britney Spears, Pamela Anderson gibi ünlüler de Puglisi'nin tasarladığı kıyafetleri giyiyor. 
Vatan/Necla Dalan


Geri Dön