18 / 04 / 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezi açıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezi açıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın katıldığı törenle açıldı






Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı çerçevesinde hazırlanan  Adana  Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezi'nin açılışına muhtarlar ve çok sayıda vatandaş ile gençler katıldı.


Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nun yanında oluşturulan Gençlik Merkezi'nin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz muhtarlarla birlikte kesti. 




Açılışta konuşan Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, "Gençlerin kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunacak, spor yapmalarını sağlayacak tesisler oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz kültür ve sanat eğitimi alması, spor yapması için SODES projesi kapsamında hazırlıklarını tamamladığımız Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nin bugün açılışını yapıyoruz" dedi. 


Gençlik Merkezi'nde 196 gence düzenli olarak spor, sanat ve kültürel eğitimlerin verileceğini aktaran Zihni Aldırmaz, "Gençlerimiz boş zamanlarını değerlendirirken geleceğe daha hazır bireyler olarak yetişecek ve kötü alışkanlıklardan, olumsuz ortamlardan uzak duracaktır" şeklinde konuştu. 




Zihni Aldırmaz, Gençlik Merkezi’nde göçle gelen, ekonomik olanakları kısıtlı olan ve engelli gençlerin eğitim almasına öncelik verileceğini belirterek, keman, piyano, fotoğrafçılık, grafik tasarımı, tiyatro, modern dans, bisiklet gibi kursların verileceği ve gezi ile seminerlerin düzenleneceğini söyledi. 




Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü ve Teknik Eğitim Vakfı Adana Şube Başkanı Sait Altıparmak da konuşmasında gençlik merkezi hakkında bilgi verdi. Sait Altıparmak, proje ortakları Teknik Eğitim Vakfı, AFAD, Adana Bisiklet Kulübü, Çukurova Senfoni Orkestrası, Gençlik Kültür ve Sanat Gönüllüleri Derneği ile Kent Konyesi Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti.


Konuşmaların ardından gençler müzik dinletisi sundu, Zihni Aldırmaz, eğitim sınıflarını gezdi.




Öte yandan Gençlik Merkezi’nin oluşturulmasında büyük katkısı olan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı konservatuar da kalıcı bir mekana kavuşmuş oldu.



Geri Dön