20 / 04 / 2024

Adana Çatalan Batı Köprüsü'ndeki kaçak büfe kaldırılacak!

Adana Çatalan Batı Köprüsü'ndeki kaçak büfe kaldırılacak!

Sabah Güney'in haberini ihbar kabul eden Büyükşehir, Çukurova Belediyesi'nden Çatalan Batı Köprüsü'nün başındaki büfenin kaldırılması istedi. İşgale son verildi.



Seyhan Baraj Gölü kıyısında mantar gibi çoğalan büfe ve mekanları "Baraj Rantı" başlığıyla manşetine taşıyan SABAH Güney'in haberini ihbar kabul eden ve gelen şikayetleri dikkate alan Büyükşehir Belediyesi inceleme yaptı. Çatalan Batı Köprüsü'nün Topalak köyü ayağında faaliyete geçmeye hazırlanan bir büfenin olduğu tespit edildi. Büyükşehir'in yazılı talimatı üzerine Çukurova Belediyesi Yıkım Şube Şefliği, zamam geçirmeden kondu büfeyi ortadan kaldırdı. 


SABAH GÜNEY UYARDI 

Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası içerisine bir gecede büfe konulduğu yönünde vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren SABAH Güney, haberinde Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'nün 2011 yılında hazırladığı Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahaları Yönetmeliği ile  Adana  Valiliği'nin 2013 yılında yayımladığı Seyhan Baraj Gölü ve Çevresi Yönetim Tebliği'ni anımsatarak yasalara aykırı olan bu işgale son verilmesi gerektiğini belirtti. 


İŞGAL SON BULDU 

Haberimizi ve vatandaşlardan bu yönde gelen şikayetleri göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olayı mercek altına alarak bölgede geniş çaplı bir inceleme yaptı. Söz konusu yerdeki büfenin kaçak olarak yapıldığı belirlendi. Kaçak büfenin kaldırılması için Çukurova Belediyesi'ne yazı yazan Büyükşehir işgale son verilmesini istedi. Çukurova Belediyesi Yıkım Şube Şefliği ekipleri, işgali sonlandırmak için polis nezaretinde Çatalan Köprüsü'ne gitti. Büfe sahibine tebligat yapıldıktan sonra, kaçak büfe söküldü. 


,Sabah Güney


Geri Dön