20 / 04 / 2024

Adana Ceyhan'dan Hatay Erzin'e devredilen arazi sorunu TBMM'de!

Adana Ceyhan'dan Hatay Erzin'e devredilen arazi sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesi talebini meclis gündemine taşıdı..



Adana Ceyhan dan Hatay Erzin e devredilen arazi sorunu TBMM de!


CHP  Adana  Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Özdiş önergesinde "Adana ili Ceyhan ilçesi tapu müdürlüğüme kayıtlı bulunan yaklaşık 9 bin dönüm arazinin, 1994 ve 1996 yıllarında Hatay ili Erzin ikçesine devredildiği ortaya çıkmıştı. Ceyhan Tapu Sicil Müdürlüğünden Hatay Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından Erzin'e geçirildiği  bilinen arazi ile ilgili müfettiş görevlendirilmiş, yapılan inceleme sonucunda 15.07.2016 tarihinde rapor yayınlamış, söz konusu raporda da ilgili arazilerin Ceyhan'a ait olduğunu belirtmişti." dedi.


"2010 yılından bu yana Sarımazı beldesi civarında bulunan bu araziye Organize Sanayi Bölgesi yapmayı planlayan Ceyhan Belediyesi, oluşan bu anlaşmazlık ve yaklaşık 8 aydır işleme konulamayan müfettiş raporları nedeniyle herhangi bir işlem yapamamakta, konu halen uzamaktadır." şeklinde açıklamalarda da bulunan Özdiş bu çerçevede 6 soru sordu:


Özdiş'in soruları

1- Bakanlığınız tarafından Ceyhan ilçesi, Sarımazı beldesi civarında bulunan yaklaşık 9 bin dönümlük arazi hakkında herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?


2- Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile görüşülmüş müdür?


3- Kayıtlarınızda, Ceyhan ilçesine ait olan arazi neden yıllardır iade edilmemektedir?


4- Hatay Valiliği ve Erzin Belediyesi ile bu konuda herhangi bir görüşme yapılmış mıdır?


5- Müfettişlerinin 15.07.2016 tarihinde verdiği inceleme raporu neden halen işleme konulmamıştır?


6- Ceyhan Belediyesi'nin ve Ceyhanlıların yaşadığı bu mağduriyet ne zaman giderilecektir?





Geri Dön