19 / 04 / 2024

Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralık bina aranıyor

Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralık bina aranıyor

Erdoğan Böcek, Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralanması düşünülen bina ile projesi süren yeni Adliye Sarayı arazisinde incelemelerde bulundu



Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam ile Teknik İşler Daire Başkanı Erdoğan Böcek,  Adana  İstinaf Mahkemeleri için kiralanması düşünülen bina ile projesi süren yeni Adliye Sarayı arazisinde incelemelerde bulundu.

Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam, incelemeleri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turhan Cemal Beriker Bulvarı´nda inşaatı devam eden, bodrum ve asma katlarla toplam 9 katlı olan binayı İstinaf Mahkemeleri için 5 yıllığına kiralamayı ve 2011´de faaliyete geçirmeyi planladıklarını bildirdi.

Adana´da ayrıca yeni Adliye Sarayı yapımıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, merkez Yüreğir ilçesinde yapılacak bu binanın projesinin devam ettiğini hatırlatan Kökçam, "Yeni binaya ilk derece mahkemelerini taşımayı planlıyoruz. Şu anda kullanılan Adana Adliye binasını da Bölge Adliye binası olarak kullanmak istiyoruz. Bu nedenle, yeni Adalet Sarayı yapılıncaya kadar kiralık bina arayışı içerisindeyiz" diye konuştu.

Kökçam, beraberindeki Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanı Erdoğan Böcek, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ve Cumhuriyet Savcısı Mithat Çubukçu ile yeni Adliye Sarayı binasının yapılacağı araziyi de gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

Kökçam´ın, Adana´nın ardından Hatay´da da incelemelerde bulunacağı kaydedildi.
AA


Geri Dön