26 / 04 / 2024

Adana Karakaş Atıksu Tesisi onay bekliyor!

Adana Karakaş Atıksu Tesisi onay bekliyor!

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna 2008'den beri Karataş'ta atıksu arıtma tesislerinin gündemde olduğunu anlattı. Yüksel Durna, projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayının beklendiğini sözlerine ekledi.



'Karataş-Yumurtalık Bölgesinin Alternatief Turizm Altyapısının Araştırılması Projesi' kapsamındaki çalıştay Karataş İlçesi'nde yapıldı. Magarsa Park Otel'deki çalıştaya CHP  Adana  Milletvekili CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Kaymakamı Recep Öztürk, Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Karataş Turizm Platformu Başkanı Teyfik Kısacık ve akademisyenler ile bölgedeki turizm işletmecileri katıldı.


BETONLAŞMAYA ENGEL OLALIM


Başkan Sözlü, projenin Adana'nın turizm potansiyelini artırarak ulusal ve uluslararası turizm destinasyonları arasında yer almasına katkı sağlamayı amaçladığını söyledi. Sözlü, Karataş ve Yumurtalık'taki tarihi, kültürel ve doğal turizm değerlerinin tanıtımını sağlarken, sahil kesiminin betonlaşmaya yenik düşmemesi için doğru planlama ve teşviklere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Mersin'in sahil kesiminin çok katlı tatil siteleriyle beton yığını haline geldiğini, bu tablodan ders çıkarılması gerektiğini kaydeden Başkan Sözlü "Ege ve Antalya kesiminde turizm yatırımlarına sağlanan teşviklerin kaldırılması sağlanırsa, hem oralar daha fazla betonlaşmadan kurtulur, hem de bizim bölgemiz cazip tevşiklerle yeni yatırımcı alabilir" diye konuştu. 


ATIKSU TESİSİ ONAY BEKLİYOR


ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna 2008'den beri Karataş'ta atıksu arıtma tesislerinin gündemde olduğunu anlattı. Atıksu arıtma tesisi için 15 milyon yatırıma ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yüksel Durna, projenin yapılacağı alanda tarihi değer taşıyan kalıntılar olduğu iddiasıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun itirazı bulunduğunu, bundan dolayı yatırımın henüz kesinleşmediğini bildildi. Yüksel Durna, ASKİ olarak uygulama projesini hazır hale getirdiklerini, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayının beklendiğini sözlerine ekledi.


YATIRIMCILAR TEŞVİK İSTEDİ


Bölgede 7 milyon liralık otel yatırımı yapan girişimci Özcan Bilgin ile 120 milyon liralık tatil sitesi projesinin yürütücüsü Kadir Aydar da konuşmalarında teşviklerin yetersizliğinden yakındı.


Adana Türkay Haber


Geri Dön