19 / 04 / 2024

Adana Kent Meydanı tasarım yarışması sonuçlandı!

Adana Kent Meydanı tasarım yarışması sonuçlandı!

Seyhan Belediyesi tarafından yapılan Adana kent meydanı(Barış ve Demokrasi Meydanı) mimari ve kentsel tasarım yarışması sonuçlandı.



Seyhan Belediyesi tarafından yapılan  Adana  kent meydanı(Barış ve Demokrasi Meydanı) mimari ve kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. 


Yapılacak meydanda etkinliklerin yapılacağı açık alanın yanı sıra kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restoranlar sergi salonları, atölyeler, kefeler ve ticari ofisler bulunacak.

 

 Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Adana Barış ve Demokrasi Meydanı Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması’nı Yüksek Mimar Hatice Büşra Al Özdilek’in ekip başlığını yaptığı proje kazandı. Yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydan projesinde konser ve etkinliklerin yapılacağı açık alan, kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restoranlar, sergi salonları, atölyeler, kefeler ve ticari ofisler bulunacak.

 

Projede Özdilek’in yardımcılığını Mimar Turan Altıntaş, Mimar Bihter Öztürk, Mimar Ozan Çelik,  Mimar Burcu Saral, Mimar Sargun Aykaç ve Merve Siper yaptı. Projenin danışmanlığını ise Şehir Plancısı Adem Altıntaş, Peyzaj Mimarı Nursen Gümüşsoy, İnşaat Mühendisi Noyan Şenel, Makine Mühendisi Erdem Gülaç ve Elektrik Mühendisi Hasan Çelik üstlendi.


Adana İlk Haber


Haber Capital EK Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


Adana Seyhan Belediyesi'nin kent meydanı projesi için düzenlediği Adana Barış ve Demokrasi Meydanı Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması'nın sonuçları 23 Ekim'de düzenlenen bir tanıtım toplantısıyla açıklandı. Toplantıda konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılacak olan meydanın bir yaşam alanı olacağını belirtti. 


Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen Adana Barış ve Demokrasi Meydanı Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması'nın sonuçlan 23 Ekim'de, bir tanıtım toplantısıyla duyuruldu. Yarışmanın kazananı Yüksek Mimar Hatice Büşra Al Özdilek'in başında bulunduğu ekibin projesi oldu. Projeye göre meydanda etkinliklerin yapılacağı açık alanın yanı sıra kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restoranlar, sergi salonları, atölyeler, kafeler ve ticari ofisler bulunacak. 

Tanıtım toplantısında proje hakkında bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılacak olan meydanın yaşam alanı olacağına vurgu yaptı. 


"MEYDAN YAŞAM ALANI OLACAK" 


Adana Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilen kent meydanı projesi için düzenlenen Adana Barış ve Demokrasi Meydanı Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması'nın sonuçları 23 Ekim'de


düzenlenen tanıtım toplantısıyla basına duyuruldu. Tarihi Kız Lisesi'nde gerçekleşen toplantıya, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Toplantıda kent meydanı hakkında bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılacak olan alanın yaşam alanı olacağına vurgu yaptı. 2014 yerel seçimlerinin Adana için milat olduğunu belirten Karalar, belediye başkanları ve idareciler arasındaki uyuma ve çalışma şevkine dikkat çekti. 


"CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK" 


Toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise "Adana için verimli olmasını arzu ettiğimiz bir dönemi idrak ediyoruz. Bu bölge, binlerce yıl Adana'nın ticaretinin döndüğü yer. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde Adana'nın o bölgede kentsel yenilenmesi daha hızlı olacak. Bu bölge, cazibe merkezi haline getirecektir" dedi. 

Projenin uygulanmasında maddi ve manevi olarak büyükşehirden belediyesinin destek olacağını ifade eden Sözlü, elbirliğiyle Adana'nın kaybolan yıllarını geri getireceklerini söyledi. 


KAZANANLAR AÇIKLANDI 


Konuşmaların ardından dereceye giren ve mansiyon alan projelere ödülleri takdim edildi. Yarışmanın kazananı, Yüksek Mimar Hatice Büşra Al Özdilek'in ekip başlığını yaptığı proje oldu. Yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydan projesinde, konser ve etkinliklerin yapılacağı açık alan, kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restoranlar, sergi salonları, atölyeler, kafeler ve ticari ofisler bulunacak. Projede Özdilek'in yardımcılığını Mimar Turan Altıntaş, Mimar Bihter Öztürk, Mimar Ozan Çelik, Mimar Burcu Saral, Mimar Sargun Aykaç ve Merve Siper yaptı. 

Projenin danışmanlığını ise Şehir Plancısı Adem Altıntaş, Peyzaj Mimarı Nursen Gümüşsoy, İnşaat Mühendisi Noyan Şenel, Makine Mühendisi Erdem Gülaç ve Elektrik Mühendisi Hasan Çelik üstlendi. 


Capital EK 


Geri Dön