19 / 04 / 2024

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı ile İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Üsküdar “Salacak Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.



İstanbul’un geleceğini şekillendirecek olan kentsel tasarım yarışmaları arasında yer alan “Salacak Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Anadolu yakasının önemli bir ulaşım, hizmet ve dinlenme merkezi, İstanbul kentsel peyzajının da özel bir parça olan Salacak, yakın çevresindeki odaklarla masaya yatırıldı.

Üsküdar ve Kadıköy Meydanları’nın da etkilenme alanındaki proje kapsamında, Salacak kıyısının yanı sıra; Marmaray, Haydarpaşa Tren Garı, Harem Otogarı, arabalı vapur iskelesi, şehir hatları iskeleleri, karayolu aksı ve Avrasya Tüneli’ni kapsayan bir kentsel tasarım yapılması hedeflendi.

İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı ile İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışma ile alanın ulaşım, mimari ve peyzaj gibi sorunlarının çözülmesi, potansiyellerinin değerlendirilmesi ve Üsküdar ile şehrin geneline değer katması hedeflendi.

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması jürisi 11 Eylül 2020 tarihinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde toplanarak 60 dereceye giren tasarımları belirledi. 4, 42 ve 53 numaralı projeler eşdeğer ödüle layık görülürken, 5,7, 24, 45 ve 47 numaralı projelere mansiyon verildi.

Merakla beklenen yarışmanın jüri üyeliğini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yazar Sunay Akın, İPA Yarışmalar Koordinatörü Ömer Yılmaz ile Danışman Serap Öbekci yaptı. Detaylı bilgiye https://konkur.istanbul/salacak/index.html linkinden ulaşmak mümkün.


Geri Dön