28 / 03 / 2024

Adana kentsel dönüşümü konuşacak!

Adana kentsel dönüşümü konuşacak!

"Kentsel Dönüşüm Paneli"ne ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. "Kentsel Dönüşüm Paneli", 24 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 13:00'de Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.



Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Böliimü'nden Prof. Dr. Asuman Türkün ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Cihan Uzunçarşılıoğlu Baysal, 24 Ocak Cumartesi günü TMMOB'un düzenlediği "Kentsel Dönüşüm Paneli"ne konuşmacı olarak katılacak. Harita ve Kadastro, Jeofizik, Jeoloji ve İnşaat Mühendisleri Odası ile Şehir Plancıları Mimarlar Odası  Adana  Şubeleri tarafından gerçekleştirilecek "Kentsel Dönüşüm Paneli"ne ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. 

Adana'daki kentsel dönüşüm uygulamalarının yasal ve yönetsel açıdan ele alınacak panelin, kent ve konut hakkı gibi detayda irdeleneceğini söyleyen Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, kentsel dönüşümün, ekonomik, sosyolojik, siyasal ve kültürel birçok değişkeni çerisinde bulunduran, insan odaklı olması beklenen bir kavram olduğunu söyledi. Meslek odalarının Adana'da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri olduğunu belirten Keskin, şöyle devam etti: "Aynı şekilde vatandaşların da barınma haklarını doğrudan etkileyen bu konuda pek çok sorusu, sorunu ve talebi bulunmaktadır. 

Kentsel dönüşüm projelerinin kullanıcıları olan vatandaşların alanda yapılacak her türlü tespit, proje ve uygulama çalışmaları yani kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bilgi almaları önemldiri. Bu amaçla panelde konuşmacı olarak, Asuman Türkün ve Cihan Uzunçarşı Baysal belirlenmiştir. Ardından panelin forum bölümünde görüş, öneri ve sorular için mikrofon tüm kaıtlımcılara açık olacaktır." "Kentsel Dönüşüm Paneli", 24 Ocak Cumartesi günü saat 13:00'de Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 


Çukurova Merhaba


Geri Dön