28 / 03 / 2024

adana kentsel yenileme

adana kentsel yenileme

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Adana kentsel dönüşümü konuşacak!

"Kentsel Dönüşüm Paneli"ne ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. "Kentsel Dönüşüm Paneli", 24 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 13:00'de Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor. Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, "Meslek odalarının Adana' da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri bulunmaktadır" dedi

Adana'ya Barcelona modeli kentleşme!

Adana'ya Barcelona modeli kentleşme yapılyıor. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'yı kent yaşamı, sanayii, tanmıyla yeniden cazibe merkezi yapmaya çalıştıklarını söyledi. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç konuyu değerlendirdi.

Zeydan Karalar: Adana'da kentsel dönüşüm şart!

Seyhan'ın ihtiyacı olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar en büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken Adanalı müteahhitler ile çalışmak olduğunu söyledi. Karalar 'Adana'da kentsel dönüşüm şart' dedi.

Sayım Azmaz: Sosyalleştirme için kentsel dönüşüm şart!

Adana'nın her tür sosyal kültürel ve ekonomik olaylarında elini her zaman taşın altına koyan İş adamı Sayım Azmaz KENTSEL DÖNÜŞÜM le alakalı olarak önemli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Adana'nın konut envanteri yok!

Nazım Biçer, olası bir depremde kentte kaç binanın yıkılacağı ya da hasar göreceği konusunda bir öngörüde bulunmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi Adana'nın konut envanteri yok.

Hüseyin Sözlü: Belediyeler plan yapar, şehir kurmaz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da yapılacak yeni binaların, milli kültür ve çağdaş mimarinin bir araya gelmesiyle oluşturulması gerektiğini söyledi. Sözlü 'Belediyeler plan yapar, şehir kurmaz' dedi.

Yıldıray Arıkan: Adana'da kentsel dönüşüm yapacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Türkiye'nin bir çok şehrinde mekansal planlama olmadığını ifade ederek, "Yaşanabilir kent, mekansal planlaması yapılmış kenttir.

Adana'da bulvar açmak amacıyla yıkıma devam ediliyor!

ADANA'yı kuzeyden güneye bağlayacak en önemli arterlerden biri olacak yeni bulvar çalışmaları kapsammda son olarak 4 katlı büyük bir bina Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı Proje Şube Müdürü nezaretinde yıkıldı

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Balbey Kentsel Yenileme Projesi mülkiyet değerini artıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi için başvurular başladı!

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 1. Etap kapsamında yer alan konutlar için en düşük taksit tutarı bin 469 TL olarak belirlendi.

adana kentsel yenileme Haberi

adana kentsel yenileme

Seyhan Oteli’nde yapılan “Kentli Hakları” panelinin açılışında konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Kent nedir?, Kentli nedir?, Yerel Yönetim Nedir, Hak nedir?, İnsan Hakları Nedir?, Kentli Hakları nedir? veya tüm kentlerimizde alabildiğine sürüp giden ve devam da edecek olan kentsel dönüşüm içerisinde bu kavramların geçerliliği, uygulama şekilleri ve birbiri ile ilişkisi nedir? “ sorularına yanıt aranacağını söyledi.


Başkan Tüzün, “Kentlerin oluşumu, Yerel Yönetim ve Demokrasi İlişkisi, İnsan Hakları Kavramı ve Tarihi Gelişimi, Evrensel İnsan Hakları Kavramının Yerel Boyutu: Kentli Hakları” konusunda düşüncelerini dile getirerek konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Kentli hakları temel hakların, ekonomik, toplumsal ve kültürel hakların, siyasal hakların ve dayanışma haklarının gerçekleşme alanı olarak, kent düzleminde somutlaşmış halidir. Kentli hakları, kent içindeki insanı temel aldığından daha somuttur....