18 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Adana'da kentsel dönüşüm şart!

Zeydan Karalar: Adana'da kentsel dönüşüm şart!

Seyhan'ın ihtiyacı olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar en büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken Adanalı müteahhitler ile çalışmak olduğunu söyledi. Karalar 'Adana'da kentsel dönüşüm şart' dedi.



Adana'da kentsel yenilemenin şart olduğunu ve en büyük yenilemenin de Seyhan'ın ihtiyacı olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar en büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken Adanalı müteahhitler ile çalışmak olduğunu söyledi. 



Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, inşaat sektörünün ülkelerin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirterek, bu anlamda Adananın da kalkınabilmesi için inşaat sektörünün önünün açılması gerektiğini söyledi. 

Karalar, Başkan Yardımcısı Aydın Uslupehlivan ve ilgili birim müdürleri ile birlikte  Adana  Müteahhitler Birliği nin yemeğine katıldı. 

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, yemekte yaptığı konuşmada, göç ve çarpık kentleşmeye vurgu yaparak Seyhan'ın birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların çözüm ortağı olmak istediklerini söyledi. Gürsesli, "Adana büyük bir kent, sorunları da büyük. 

Adananın en büyük sorunlarından bir tanesi de göçtür, En büyük göçü de Seyhan ilçesi almaktadır. Göç nedeniyle çarpık kentleşme ortaya çıkmıştır. Önceki siyasiler bu çarpık kentleşmede oturanlara iskan vermişlerdir. 



Geri Dön