24 / 04 / 2024

Adana Kütahya Seramik Galerisi açıldı!

Adana Kütahya Seramik Galerisi açıldı!

Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Seramik Galerisi Uğur Kaçmaz ve Alper Bayram’ın girişimleri ile ticari hayata başladı. ETD YAPI olarak adlandırılan Seramik Galerisi’nin açılığı da 25 Mayıs 2016 günü gerçekleşti.



Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Seramik Galerisi Uğur Kaçmaz ve Alper Bayram’ın girişimleri ile ticari hayata başladı. ETD YAPI olarak adlandırılan Seramik Galerisi’nin açılığı da 25 Mayıs 2016 günü gerçekleşti.


Bülent Ecevit Bulvarı bayram yeri gibiydi.


Bir çok tanıdık değerli dostlarımızı gördük. “Gördük “ diyorum, Taner Talaş ile birlikte açılışa gittik.


Bizi iletişim sorumlusu Hilal Özbay karşıladı. Güleryüzlü, içten ve ilgiliydi. Sanki tanıyor ve hakkımızda bilgi edinmiş gibi, bizleri hemen Sayın Erkan Güral ile görüştüreceğini söyledi. Nitekim de öyle yaptı.


Uğur Kaçmaz ve Alper Bayram, gelen bütün konuklarla tek tek ilgileniyorlardı. Hilal Özbay bizi Sayın Güral’ın bulunduğu odaya aldı. Odada sayın Güral ile birlikte Kütahya Seramik’in üst düzey yöneticileri ve şehir dışından açılışa katılmak amacıyla gelmiş konuklar vardı.


Sayın Güral’a  Adana  Medya Gazetesi’nin Almanağı ile Adana’yı tanıtan Adana Ansiklopedisi armağan ettik. Çok duygulandı ve teşekkür etti. Gazetemizin baskı, mizanpaj ve içeriğindeki zenginliğinden överek söz etti. (Bu arada Taner Bey ile yaptığı sohbetin izlenimlerini dünkü sayımızda paylaşmıştım.)


NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş Genel Müdürü Ali Abacı ile tanıştık. Bütün Türkiye’ye yayılan satış ağımız ile her noktaya ve her kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. “dedi NG Kütahya Seramik Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Uğur Kavukçuer ile de tanışma olanağımız oldu.


Açılış yapılacağının bildirilmesi üzerine aşağı indik. Yoğun bir katılım olduğunu gördük. Hemen ilk gözüme Çarpanlar CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin… Şimdilik gördüğüm siyasiler bu kadardı. Ancak kentin odağında bulunan iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri vardı.


KÜTAHYA’DAN DÜNYAYA


Sunucu, katılımcılara NG Kütahya Seramik Fabrikalarını tanıtan kısa bir konuşma yaptı:


“NG Kütahya Seramik büyümeye ve değerler yaratmaya devam ediyor. Kütahya’dan başlayan yarattığı değerler tüm Türkiye’yi sarıyor ve ülke sınırlarını aşarak bugün dünyanın en saygın markaları arasında yer buluyor.


1989 yılında yıllık bir milyon m2 olan üretimi bu gün 30 milyon m2’ye çıkan, inovatif kreasyonlarıyla İtalya ve İspanya ile yarışan, ürünleri dünyanın önemli mekanlarında kullanılan NG Kütahya Seramik’in başarısında değerli iş ortaklarının payı büyüktür.” Dedikten sonra Mağazanın sahibi iş ortağı ETD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaçmaz’ı konuşmak üzere mikrofona davet etti.


BAYRAM: GURURLUYUZ…


Uğur Kaçmaz böyle bir Showroom’u Adana’ya kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettikten sonra emeği başta en büyük desteği gördükleri Erkan Güral olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti ve açılıştaki onuru paylaşan bütün konuklara da ayrıca teşekkürlerini sundu. Konuşmasını yapmak üzere NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ı konuşmalarını yapmak üzere davet etti.


“Bir üzücü bir de sevinçli konuyu paylaşmak istiyorum. Öncelikle 2 gün önce aramızdan ayrılmış bulunan Çanakkale Seramik Fabrikalarının kurucusu Sayın H. İbrahim Bodur’u kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğumu söylemek istiyorum. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun…


MORAL, İŞ ADAMLARININ ENERJİSİDİR


Dün de Türkiye’miz adına sevinçli bir olay gelişti. 65. Hükümet Sayın Binali Yıldırım’ın başkanlığında kuruldu. İş dünyamızın özlemle beklemiş olduğu bir hükümet olmuştur. Kurulan bu hükümetin Türk Milletine, Türkiye Ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum. Sistemlerini kurmuş fabrikalarda en büyük enerjiyi “moral motivasyon” verir. Fabrikalardaki çarkları sadece enerji veren katı veya sıvı enerji kaynakları değil çoğu zaman moral motivasyonlarda döndürür. Bu açıdan, hükümetin kurulmuş olması ve bir an önce güven oyu alıp görevine başlaması iş adamları açısından önemlidir.


Artık kimsenin mazereti yoktur. İş dünyasının mazeretlere değil, yeni arayışlar, yeni yatırımlara ihtiyacı vardır.  Hedeflerimiz her zaman yükseklerde olmalıdır. Türkiye’nin koşulları buna uygundur.


YA İLK OLACAĞIZ YA EN İYİSİ…


Dün Niğde’de bir mağazamızı açtık. Bu gün Adana’da açıyoruz. Bu Adana’ya ilk gelişim değil, bu güzel iklimi gibi insanları da sıcak şehre sık sık geliyorum. Bir kaç yıl önce geldim. Bu tarafları hep gezdim. Bir yıl içinde bile bu kadar hızlı bir değişim olacağını tahmin edemedim. Bu bölgece (Çukurova İlçesi) sadece bir yıl içinde dahi fark edilen büyük bir gelişme yaşanmış. Canlılık olmuş. Biz burayı ilk gördüğümüz zaman birkaç yıl sonra gelişeceğini umuyorduk. Ancak gelişme bir yıl içinde hemen hemen tamamlanmış. (Göz ucu ile Belediye Başkanı Soner Çetin’e baktım. Gözleri bir anda uzun farları yaktı söndürdü. Tebessüm etti. Haklı. Ben olsam ben de mutlu olurdum.)


Bölgenin en büyük seramik Showroom’unu açmamıza sağlayan Uğur Kaçmaz ve Alper Bayram’a teşekkür ediyorum. (Genç iş adamlarını yanına davet etti ve katılımcılara alkışlattı.)


Bu kuruluşun bölgenin en iyi seramik maazı olması bizi yanılmasın. Gelecek yıl ne olur bilmiyoruz. Teknoloji ile yola çıktığınızda ne olacağını kestirmek çok güçtür. Farklılıkları yakından takip etmeliyiz. Oluşabilecek ani farklılıklara hazırlıklı olmalıyız. Ya ilk olacağız ya da en iyisi olacağız.


Açılışımıza teşrif eden Milletvekili, Belediye Başkanları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri ile iş adamlarına teşekkür ediyorum. Şimdi arkadaşlar yanımda hep birlikte Adanaspor’un başarısını kutlayıp alkışlama zamanı… Aynı coşkuyu, Adana Demir spor içinde yaşamak istiyoruz ve şans diliyoruz…” (Elbette bu konuşma ADS’un maçından önceydi.)


CHP Milletvekili İbrahim Özdiş ile bir aç etkinlikte karşılaştık ama derinlemesine hasbihâl etme fırsatımız olmadı. Bu görüşme sırasında epey konuştuk ve karşılıklı olarak en kısa zamanda bir araya gelme sözü verdik.


Sayın Özdiş açılışta kısa bir konuşma yaptı. Bu tür kuruluşların kent ekonomilerine yapacağı katkıdan söz etti. Yatırım yapmak isteyen gençlerin desteklenmesi ve önlerindeki engellerin kaldırılmasının önemini vurgulayıp, bu mağazanın oluşumuna katkı yapan herkesi kutladı.


Çukurova Belediye Başkanı Soner çetin: “İnşaat önemsenmesi gereken bir sektördür. Artık bir teorem vardır ki o da şudur: İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir. Bu alanda bir çok müteahhit arkadaşlarımı görüyorum.


Hepiniz biliyorsunuz; Çukurova İlçesi, halkımızın huzur içinde yaşadığı bir bölgedir. Burada yaşayan insanların çoğunun iş yeri Adana’nın başka ilçelerindedir. Çukurova, Adanalı’nın evidir. Bu açıdan Çukurova İlçesi’nde bir iş yeri açıldığı zaman seviniyoruz. Hele Seramik gibi iş kollarının olması daha da sevindiricidir.


Adana’nın batıya ve kuzeye doğru büyümesi açılması gerek. Şambayadı mevkiin imara açıldığı zaman siz bakın artık hareketliliğe.


ÇETİN : BELEDİYE EVLERİ SON AŞAMASINDAYDI…


Kentsel dönüşüm Türkiye’nin gündemine girmiştir artık. Bir çok yerde kentsel dönüşüm var. Artık, hayatımızın bir parçası olmuştur. Biz de Belediye Evleri’nde Kentsel Dönüşüm çerçevesinde plan ve programımızı yaptık, projelerimizi hazırladık ve şahrimşzi çok iyi bile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı Hanımefendiye sunduk. Sayın Sarı, tarihe geçebilirdi. Ama olmadı. Keşke imzalamış olasaydı; Çukurova İlçesi’nin çehresi bir farklı değişirdi. Artık yeni bakanımıza projemizi anlatacağız. Kendileri yine Adana’ya yabancı olmayan ve belediye başkanlığından gelmiştir. Bu bir avantajdır.


Kentsel dönüşüm demişken, biz Kentsel Dönüşüm projelerinde müteahhitler ile yapacağımız sözleşmelerde “malzemelerin Adana’dan alınması” şartı koyacağız. Artık Kütahya Seramikten mi alırlar, başka bir yerden mi alırlar bilemem” dedi.


Sayın Zeydan Karalar, her iş yeri ekonomiye kan verir. Bizler halkın evlerinde ve iş yerlerinde sağlıklı ve huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır” dedi.


Konuşmaların ardından dua’ya geçildi ve açılış dua ile yapıldı.


Efsun Tekyeten ile karşılaştım. Elka Fuarındaki standı ve Adana İşi projesini kutladım.


Adana Medya gazetesi olarak, Alper Bayram ve Uğur Kaçmaz’a başarılar diliyoruz. 


Adana Medya


Geri Dön