24 / 04 / 2024

Adana Müze Kompleksi tamamlandığında Ortadoğu'nun en büyüğü olacak!

Adana Müze Kompleksi tamamlandığında Ortadoğu'nun en büyüğü olacak!

Güneyin gözdesi olan ancak geçmiş yıllarda devletin yatırımlarından yeteri kadar nasibi alamayan kentimiz Adana milletvekili Ömer Çelik'in Kültür Bakanı olmasıyla, şimdiye kadar sahip olduğu büyük kültür yatırımlarından birisine kavuşacak.



Adana Müzeler şehri oluyor. Güneyin gözdesi olan ancak geçmiş yıllarda devletin yatırımlarından yeteri kadar nasibi alamayan kentimiz  Adana  milletvekili Ömer Çelik'in Kültür Bakanı olmasıyla, şimdiye kadar sahip olduğu büyük kültür yatırımlarından birisine kavuşacak. Eski Milli Mensucat Fabrikası'nın yerine kunılacak ve içinde 5 ayrı müzeyi barındıracak.


Ortadoğu'nun en büyüğü Yeni Adana Müze Kompleksi inşaatının tamamlandığında Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük müzeler kompleksi olacak. Müze tamamlandığında Adananın turizm sektöründe "Çekim merkezi" olma (izciliği daha da artacak. 


Adana II Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, inşaatı devam eden Yeni Adana Müze Kompleksi inşaatının büyük bir hızla sürdüğü belirtilerek, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'in destekleriyle Adana'mıza yapılan yatırımlar büyük bir hızla devam ediyor. Sayın Bakanımızın destek ve önerileriyle Milli Mensucat Fabrikası yerine kurularak "Yeni Adana Müze Kompleksi" tamamlandığında Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük müzesi olacak" dediler. 


Dünyada örnek proje Yetkililer, toplam 68 bin 530 metrekarelik alanda kurulacak müze bünyesinde Kent Müzesi. Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Mozaik Müzesi, gibi müzeleri barındırmanın yanında konferans, sinema salonları, kafeterya ve oyun alanları gibi sosyal tesislerinde bulunacağını ve bunun sadece Türkiye değil dünya genelinde de örnek bir proje olduğunu söylediler. 


Adana Kültür w Turizm Müdürlüğü yetkilileri açıklamada şu görüşlere yer verdiler "Tarilıscl süreç içerisinde verimli ovalannda birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Adana, zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip. Bu zenginliği nedeniyle Cumhuriyetin ilanından hemen sonra 1924 yılında kurulan arkeoloji müzemiz bugün banıı dırdığı eser sayısı açısından da Türkiye'nin sayılı müzelerinden birisi. 


İlk etapta tamamlanarak hizmete girecek yeni Arkcotaji Müzesinde dekardan çıkarak ziyaretçilerle buluşacak eserlerin teşhiri de günümüzün modem teknolojileri kullanılarak yapılacak. 

Posta Çukurova Gap


Geri Dön