23 / 04 / 2024

Adana OSB'de fabrikaların toplı açılış töreni gerçekleşti!

Adana OSB'de fabrikaların toplı açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, Samsun Makine Sanayi Adana Fabrikası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılış törenine katıldı. Vatandaşlar programa ilgi gösterdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, Samsun Makine Sanayi Adana Fabrikası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılış törenine katıldı. Vatandaşlar programa ilgi gösterdi.


Açılışı yapılan 130 milyon dolarlık fabrikanın yıllık 300 bin tonluk üretimi, 500 kişilik istihdamıyla sadece ülkede değil dünyada da önemli bir yere sahip olacağını belirten Erdoğan, bu tören vesilesiyle tekstilden makineye, gıdadan plastiğe kadar farklı alanlarda 49 ayrı fabrikanın toplu açılışlarını yaptıklarına işaret etti. Erdoğan, toplam 1 milyar lirayı aşkın bu yatırımların binlerce kişilik yeni istihdam alanı oluşturduğuna vurgu yaptı. 


Adana'ya gelmeden önce Sabancı Grubuna ait Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu yatırımın 1,1 milyar dolarla kendi alanında ülkedeki en büyük yatırım olduğuna dikkati çekti. Termik santralde 450 megavatt gücünde elektrik üretimi yapılacağını belirten Erdoğan, tesisin tüm Adana'ya hizmet vereceğine dikkati çekti. 


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu anda özellikle Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz." dedi.


Işık, Adana OSB'deki fabrikaların toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Samsun Makine Sanayi AŞ'nin fabrikasıyla 1 milyar 223 milyon lira bedelle yapılan 48 tesisin açılışının heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi.


Adana'nın Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu ifade eden Işık, "Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 33 bin kardeşimiz istihdam ediliyor. Bunun dışında yedi tane küçük sanayi sitesinde yedi bin insanımız çalışıyor ve akşam evine ekmek götürüyor. Bütün bunlar Adana'nın sanayide ne kadar güçlü olduğunun göstergesi." dedi.


Bakanlık olarak yerli, yenilikçi ve yeşil üretim anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Işık, "Sayın Cumhurbaşkanım siz 2008 krizinin en yoğun olduğu günlerde demiştiniz ki 'Bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek.' Size karşı çevreler yoğun ağır eleştirilerde bulundular. Birkaç gün önce IMF'nin raporu yayınlandı. IMF raporunda 'Evet 2008 krizi Türkiye'yi teğet geçti.' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kez daha haklı çıktı. Buna mukabil Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştirmek için fırsat kollayanlar bir kez daha yanıldılar." ifadesini kullandı.


Sanayinin gelişmesi noktasında organize sanayi bölgelerini, endüstri bölgelerini ve sanayi sitelerini önemsediklerini dile getiren Işık, şunları kaydetti:


"Şu anda özellikle Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah bu yılda sadece organize sanayi bölgelerinin yatırımı için 75 milyon lira harcama yapmayı hedefliyoruz. Özellikle yeni nesil sanayi bölgelerinin kurulması içinde yoğun bir çalışma yapıyoruz."


Adana'daki organize sanayi bölgelerinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Işık, yatırımcılara teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana programı kapsamında Samsun Makina Adana Fabrikası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük bir kız çocuğu ile sohbet etti.


AA



Geri Dön