26 / 04 / 2024

Adana Sarıçam TOKİ kura çekilişi yapıldı!

 Adana Sarıçam TOKİ kura çekilişi yapıldı!

TOKİ tarafından Adana’nın Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde hayata geçirilen projede 649 konutun hak sahipleri dün belli oldu. Yoğun ilgi gösterilen projeye 7 bin 722 kişi başvuru geldi..



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Adana’nın Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde hayata geçirilen projede 649 konutun hak sahipleri dün çekilen kura ile belli oldu.

Kura töreni sırasında adı okunan kişiler, yakınlarına sarılarak büyük sevinç yaşadı. Ev sahibi olan bazı vatandaşlar mutluluk ve heyecandan gözyaşlarını tutamadı.

 Adana Sarıçam TOKİ kura çekilişi yapıldı!

Toplam 7 bin 722 kişi başvuru gelen ve yoğun ilgi gösterilen projede kura töreni dün Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

2+1 ve 3+1 daireler bulunan  Adana  Sarıçam  TOKİ  projesinde 2+1 planında inşa edilen 356 konut 488 TL’den başlayan taksitler ve yüzde 12 peşinat 180 ay vade, 3+1 planında 293 konut ise bin 54 TL’den başlayan taksitler ve yüzde 10, yüzde 15, yüzde 25 peşinat, 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.

Proje toplamında 825 konutun yanı sıra cami, 2 büfe ve kafe de yer alıyor. 

Ödüllü proje
TOKİ’nin düzenlediği “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışması”nda ödül alan Sarıçam projesi, yöresel özelliklerin öne çıktığı bir yaklaşımla şekillendirildi. Projede, sosyal ve kültürel özellikler, iklim, yerel kent dokusu ve mimarinin referans alınıp tasarıma yansıtılması amaçlandı. Bu nedenle, Adana kent dokusunda mekân analizleri yapıldı ve tasarım kurgusunda sokak sistemi oluşturularak, 3, 4 ve 5 katlı yapılara yer verildi. Yapı girişleri sokaklar, arka mekânlar ise avlu bahçeler şeklinde kurgulandı. 

Yerleşim alanları içinde etkileşim ve sosyal mekânlar sağlamak amacıyla, konutlar az katlı, bitişik ve ayrık kitlelerden oluşan ve semt kültürünü barındıran bir doku üzerine tasarlandı. Yapıların arasında çok geniş ve atıl açık alanlar yerine, küçük ölçekli bahçeler oluşturuldu.

Çukurova bölgesinde güneşten ve sıcaktan korunmak önemli bir sorun olduğu için ağaçlandırmayla balkon ve teraslar iklimsel gerçek doğrultusunda projelendirildi. Projede ayrıca konut sahiplerinin kullanımına özel, spor, oyun ve gezinti alanlarıyla bir de semt parkı bulunuyor. 

 


Geri Dön