26 / 04 / 2024

Adana Seyhan'da 5 bin konutluk ikinci kentsel dönüşüm!

Adana Seyhan'da 5 bin konutluk ikinci kentsel dönüşüm!

Azim Öztürk Seyhan Belediyesi Barbaros ve Bey mahallerinde 2. dönüşüme başladı. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığımız talimatı yerine getirmenin gururunu taşıyoruz" dedi...



Başkan'dan bayram hediyesi Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Barbaros ve Bey Mahalleri'nde planlanan 5 bin konutluk ikinci adım 'kentsel dönüşüm' çalışmasının başladığı müjdesini verdi Başbakan Erdoğan'ın "Kentsel dönüşüm insanı yücelten bir projedir" prensibini kendilerine ilke edindiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Sayın Başbakanımızdan aldığımız bu talimatı Adana'da hakkıyla yerine getirmenin gururunu taşıyoruz. Plansız ve salaş yapılaşmanın bulunduğu bölgelerde kentsel dönüşüm çalışması yapıp her şeyin en güzeline layık olan Adanalılara dünya standartlarında yeşillikler içerisinde modern konutlar inşa ediyoruz" dedi. 


Depreme dayanıklı konutlar


Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana'nın özellikle güney bölgesinin geçmişi çok eskilere uzanan plansız yapılaşmalarla dolduğunu belirterek, "Bu ihmallerin sonucu olarak şehrimizin pek çok bölgesinde salaş ve projesiz konutlar yükselmiştir, işte başlattığımız bu 'kentsel dönüşüm' hamlesiyle bugüne kadar ihmal edilmiş bölgelerde zengin sosyal donatılara sahip, yeşillikler içerisinde, depreme dayanıklı yeni konutların yükselmesini sağlayacağız" diye konuştu. 


İkinci adımda 6 bin konut


Kentsel dönüşümün ikinci adımının 'Barbaros ve Bey Mahallelerinde başlayacağı müjdesini veren Başkan Öztürk, bölgede ilk aşamada 'Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu' kurulduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüm çalışması yapacağımız bölgenin arazi zemin etütleri yapıldı. Proje alanındaki binaların 'hali hazır' durum güncellemesi tamamlandı. Arkadaşlarımız bölgede halen kentsel dönüşüm neticesinde kamulaştırılacak binaların fiyat tespitlerini yapmaktadır" şeklinde konuştu. 


"Halkımızın bize güveni tam" 


Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana'da kentsel dönüşümü gerçekleştiren ilk belediye olmanın kendilerine yeni çalışmalarda ciddi avantajlar sağladığını belirterek, "Halkımız Barış ve İsmet Paşa'da bir yıl içinde yükselen yeni konutları gördüğü için ikinci adım kentsel dönüşüm çalışmasında bize son derece yardımcı oluyorlar. Halkımızın güveni tam. Kentsel dönüşümün en sağlıklı ve güvenli şekilde Seyhan Belediyesi eliyle yapılacağına inanıyorlar" dedi. 


Her gün bin işçi çalışıyor


Öztürk, Adana'da 'kentsel dönüşüm'ün gerçekleştirildiği ilk projenin Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'ndeki çalışma olduğunu söyleyerek, "Toplamda 15 bin konut yapılması planlanan bölgede birinci etap birinci kısımda temeli atılan bin 400 konut inşaatı farklı branşlarda her gün bin işçimizin aralıksız çalışmasıyla bir yıl içinde tamamlanacak" şeklinde konuştu. Bu çalışmalar bitimce birinci etapta ikinci kısım çalışmaları başlayacak ve bin 212 adet konut üretilecek.


Sabah Güney


Geri Dön