19 / 04 / 2024

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde yıkım çalışması başladı!

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde yıkım çalışması başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Sinapaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk etap yıkımları başladı. 



Adana Yüreğir'e bağlı Sinanpşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; 2006'dan beri çözüme kavuşması beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk etap yıkımlar başladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için  Adana  Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ortaklığında çalışmalar düzenlendi. Proje dahilinde ilk etapta 115 dekar alanda kentsel dönüşüm çalışmaların yapılması için protokol imzaları atıldı. Yüreğir Belediyesi, protokol sonrasında 600 metrekarelik belediye arsasını 1 TL iz bedeli ile  TOKİ  Başkanlığı'na devretti. Projede ilk etap yıkım çalışmaları bugün itibarı ile başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir mahalledeki yıkım çalışmalarını yakından takip etti. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi nde yıkım çalışması başladı!

Güzel örnek olacak

Çalışmaları inceledikten sonra çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi'nin Adana için çok önem taşıdığını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun süre sürmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Karalar “Göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Önemli noktaya getirdik. TOKİ başkanının ricasıyla Yüreğir Belediyesi’ni de projeye dahil ettik. Proje, uzun yıllar sürmesin diye çaba gösteriyoruz. İki belediyenin birlikte çalışması güzel bir örnek” açıklamasını yaptı. 

Yıkımlar hızlanacak

Sonrasında açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de Sinanpaşa Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorununun yılan hikayesine döndüğünü ancak atılan adımlarla sonunda çözüme kavuştuğunu söyledi. TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yıkımın gerçekleşeceğini söyleyen Kocaispir,  “Bundan sonraki süreç için davalı olan bölgeler ile ilgili yasal takibi Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Yakın zamanda davalar sonuçlandıkça yıkım işleri hızlanarak devam edecek. Kesin bir süre olmasa da umuyoruz ki yakın zamanda tamamlanacak” şeklinde konuştu. 


Geri Dön