28 / 03 / 2024

Adana Yumurtalık'ta 10 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Yumurtalık'ta 10 milyon TL'ye satılık arsa!

Yumurtalık Kaymakamlığı Malmüdürlüğü, Adana İli Yumurtalık İlçesi'ndeki arsayı satışa çıkardı. İhale edilecek gayrimenkulün satış bedeli 10 milyon 34 bin TL olarak belirlendi.



Yumurtalık Kaymakamlığı Malmüdürlüğü'nden:

 

DOSYA NO: 01130103599

İLÇE: Yumurtalık

MAHALLE: Gölovası

ADA: 128

PARSEL: 7

YÜZÖLÇÜMÜ: 28.666,40 metrekare

HAZİNE HİSSESİ: 28.666,40 metrekare

VASFI (Cinsi): Arsa

İMAR DURUMU: Sanayi Alanı

DENİZE MESAFESİ: 100 metre

TAHMİNİ BEDELİ: 10.034.000,00

GEÇİCİ TEMİNATI:  1.505.100,00

İHALE SAATİ: 10:00

 

1 - Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazın; 6/6/2016 Pazartesi günü saat 10:00'da 2886 sayılı Kanunun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile Yumurtalık Malmüdürlüğü Makam Odasında, Yumurtalık Malmüdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyonca satış ihalesi yapılacaktır.


2 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için;

a) Gerçek kişilerde: Yasal yerleşim yeri belgesi (İkametgah ilmuhaberleri), tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri ve TC kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan fotokopisi,

b) Tüzel kişilerde ise; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesi ve imza sirkülerini veya vekaletname aslını vermeleri,

c) Kapalı teklif usulü ile satılacak taşınmazda ayrıca istenilen belgeleri ihtiva eden usulüne uygun olarak hazırlanacak teklif mektubunun, İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi,

d) Satışı yapılacak taşınmaz için yatıracakları geçici teminat bedeline ait makbuzları veya banka teminat mektuplarının (Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.) İhale başlama saatine kadar Komisyon Başkanlığına teslim edilmesi zorunludur.


3 - İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde Yumurtalık Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisinde görülebilir.


4 - Hazine tarafından yapılan satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (K.D.V. , Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.


5 - İhale bedeli defaten ödenebileceği gibi, talep üzerine, bedelin 1/4'ü peşin, kalan kısmı kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda eşit taksitlerle ödenmek üzere taksitlendirme yapılabilecektir.


6 - Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.


7 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Bu ihaleye ilişkin bilgiler; www.adanadefterdarlığı.gov.tr, Türkiye Genelindeki ihale bilgileri ise; www.milliemlak.gov.tr web sayfalarından öğrenilebilir.

Adres: Ayas Mahallesi Hükümet Konağı 3. kat 01680/YUMURTALIK/ADANA  Tel: 0 (322) 671 25 3

İlan olunur.


Geri Dön