26 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'deki dönüşüm yaşam kalitesini artırıyor!

Adana Yüreğir'deki dönüşüm yaşam kalitesini artırıyor!

Adana Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesi ilçeyi değerlendiriyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kışla 1'inci etap çalışmalarının tamamlandığını söyledi.



Adana’nın hak ettiği hizmeti alamamış ve ihmal edilmiş ilçelerinden biri olarak kabul edilen Yüreğir’de kentsel dönüşüm çalışmaları ilçenin görünümünü olumlu yönde değiştiriyor.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek, yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedefleyerek kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirterek, ''Kışla 1'inci etap çalışmaları tamamlandı. Kışla Mahallesi 1'inci etap (6 ha) kentsel dönüşüm projesi kapsamında; 324 konut, 25 işyeri bulunmakta iken, proje sonrası 772 adet konut ve 43 adet işyeri yapımı tamamlanmıştır.  Kentsel dönüşüm çalışmalarında evleri yıkılan vatandaşlarımız konutlarına taşındılar.

 

Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Etap etap devam eden çalışmalarda Kışla 1'inci etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı vatandaşlar yuvalarına taşınmaya başladılar. Kentsel dönüşüm çalışmalarının çok zor bir çalışma olduğunu yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının ise normalden daha zor olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''İlk etabı çok şükür bitirdik. Vatandaşlarımız sıcak yuvalarına kavuştular'' şeklinde konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KESMİYOR

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Yüreğir Belediyesi’nin Kışla Mahallesi'nde 6,3 hektar alanda ortaklaşa yürüttüğü yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor. Sözkonusu projeyle 783 konut ve 40 işyeri yapılması planlanıyor. Hayata geçirilecek projede sosyal donatılar ve yeşil alanların da düşünüldüğünü belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Yüreğir Belediyesi olarak yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

 

KOZAN ÇARŞISI MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

 

Kozan Çarşısı’nı kapsayan Cumhuriyet Mahallesi 1'inci etap, 6306 sayılı kanun kapsamında 8 hektar alan Afet Riskli Alan olarak ilan edilmişti. Yüreğir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü projeyle Kozan Çarşısı'nın da kaderi değişiyor. İlçenin merkezindeki kötü görüntü ortadan kaldırılacak ve proje tamamlandığında ortaya modern bir kent görüntüsü çıkacak. Yapılması planlanan projeyle 163 adet ticari ünite, 234 adet ofis, 836 konut (1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere) yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla buranın Yüreğir'in merkezi konumunda olacağını belirten Başkan Çelikcan ''Amacımız yaşanılabilir ve modern bir Yüreğir oluşturmaktır'' dedi.

 

YAVUZLAR MAHALLESİ DE DÖNÜŞÜYOR

 

Yüreğir'de bulunan birçok binanın deprem yönetmenliğine uygun olmayan yapılar olduğunu belirten Başkan Mahmut Çelikcan ''Yüreğir'de yerinde dönüşümü Kışla Mahallemizde başlattık. Adana'da ilk yerinde dönüşümü başarıyla gerçekleştirdik. Yüreğir'in diğer bölgelerinde de yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla bütün alternatifleri deniyoruz. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerinde dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Yavuzlar Mahallemizde ise yaklaşık 5.5 ha alansa Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını devam ettiriyoruz. Yavuzlar mahallemizde 838 konut, 97 işyeri, yapılması planlanmaktadır. Yapacağımız bu kentsel dönüşüm alanı içerisinde pazar yeri, cami, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları da planlanmaktadır'' dedi.



Çukurova Press


Geri Dön