24 / 04 / 2024

Emin Üstün: Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır!

Emin Üstün: Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün Türkiye'deki konut sorununa ve ihtiyacına değindi. Üstün kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır dedi.



İnsanların beslenme, giyim gibi temel ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacının da sağlıklı şekilde karşılanması olduğuna dikkat çeken Emin Üstün, ''Konut, tekil kişiler veya aile için barınak olmanın yanında toplum için sosyal, ekonomik ve fiziksel içeriği olan bir kavramdır. Ülkemizdeki konut özelliklerine baktığımızda, tarih içinde doğa koşullarına, toplumun gelenek ve göreneklerine, siyasal yapının özelliklerine, üretim ilişkileri ve biçimine, nüfus yapısı ve özelliklerine, kentleşme tipine ve ekonomiye bağlı olarak zamanla değişiklik göstermiştir” diye konuştu.



40 bin ailenin barınma ihtiyacını çözdüklerini söyleyen Üstün hükümetin desteğinin de bu sorunu hızlandırdığını söyledi. Elbirliği sistemi ile 2016 yılında 8 bin konut teslimi yapıldığını bu sayının 2017 yılında artacağını söyelen Üstün, ''Sadece biz değil bütün sektör hedeflerini daha yukarılara çıkartmak için öncelikle insanlarımızın sosyal ve kentsel yaşam kalitesini arttıracak projeleri hayata geçirmek zorundayız. Bunun içinde en büyük olanaklardan birisi kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm sayesinde insanlarımızın yaşam standartlarını ve kalitesini yükselterek toplumun her kesimi arasındaki makas farkını daraltıp, daha adil ve eşit bir şekilde yaşamalarını sağlayabiliriz. Bu açıdan kentsel dönüşüm hem bizler hem de vatandaşlarımız için bir fırsat olmuştur” dedi.


Kentsel dönüşümle yapıların depreme karşı daha sağlam olduğunu ifade eden Emin Üstün, ''Sadece deprem riski değil aynı zamanda sosyal yaşam alanları ve alt yapılarda yenilenerek, ulaşım sorunu da çözümlenmiş oluyor. Böylece insanlarımızın daha huzurlu, konforlu, güvenli ve sorunsuz bir hayat sürdürmeleri sağlanmış oluyor” şeklinde konuştu.





Mardin Haber


Geri Dön