19 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'e 600 sosyal konut yapacağız!

Adana Yüreğir'e 600 sosyal konut yapacağız!

Adana Yüreğir Belediyesi ve TOKİ konut hamlesine başlıyor. Belediye, Atakent Mahallesi'ne 600 sosyal konut inşa edecek.



Kentsel Dönüşüm projeleriyle ön planda olan ve başlattığı sosyal konut hamlesini yaygınlaştıran Yüreğir Belediyesi, bu kez de dar gelirliler için Atakent Mahallesinde yaklaşık 600 sosyal konut yapacak.


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın girişimiyle  TOKİ  tarafından Havutlu Mahallesi'ne de 280 sosyal konut daha yapılacak. 


Yüreğir Belediyesi olarak sosyal konut yapacak arsa olmadığı için parayla arsa aldıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir'e yeni ve modern konutlar kazandırmak, vatandaşlara uygun şartlarda konut edinmelerini sağlamanın yanı sıra ruhsatsız yapılaşmanın da önüne geçmek amacıyla 2+1 ve 3+1 olmak üzere yaklaşık 600 sosyal konut yapacağız. Atakent Mahallesi'ne yapılan temalı parkın yanma yapacağımız konutları uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza vereceğiz. Yapacağımız konutların içerisinde sosyal ve kültürel tesislerimiz de olacaktır" şeklinde konuştu. 


Havutlu Mahallesi'ne yapılacak olan sosyal konutlarla ilgili çalışmaların da olumlu bir şekilde sonuçlandığını kaydeden Çelikcan, "TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik 280 adet sosyal konut projesini başlatmış bulunmaktayız. Bununla ilgili yüklenici firmaya yer tahsisi yapıldı ve inşaatlar yakında başlayacaktır" dedi.



Dünya


Geri Dön