20 / 04 / 2024

Adana'da fayların üzerine inşaat yapılamayacak!

Adana'da fayların üzerine inşaat yapılamayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak inşaatlarla mücadele gibi depremden önce alınabilecek yapılabilecek tüm tedbirlerle ilgili bir karar alacaklarını söyledi.



CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının katılımıyla Adana'da gerçekleştirilen "Bereketli Topraklar Üzerinde-Akıllı Kentlere Doğru" adlı toplantı sona erdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediye Başkanlarının katıldığı toplantı sonrası önemli kararlar aldıklarını belirtti. Karalar, "Büyükşehir Belediye Başkanları Adana toplantısında, nisan ayı toplantısına ev sahipliği yapacak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından gerçekleştirilecek birlikteliğe kadar, yaşanacak olası tüm afet çalışmaları hakkında 11 büyükşehir belediyesi adına başta deprem olmak üzere raporlar sunularak iş birliği yapılması konusunda karar birliğine varıldı." diye konuştu.

Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak inşaatlarla mücadele gibi depremden önce alınabilecek yapılabilecek tüm tedbirlerle ilgili bir karar alacaklarını dile getirdi.

 

- "Birlikte hareket etme kararı aldık"

Zeydan Karalar, CHP’li Büyükşehir Belediyelerinde yapılan ve yapılacak olan yatırımlarda bazen devletin kurumlarınca onay verilmesi konularıyla sorunlar yaşadıklarını iddia etti.

Halka hizmet etmek istediklerini belirten Karalar, "Başta ulaşım olmak üzere, metro hatları, ulaşım gibi konularda gerekli izin konusunda ve ilgili süreçlerde taleplerimiz karşılıksız kalıyor. 40 milyon insanın yaşadığı kentlerimizdeki bu tür süreçlerin yatırım planına alınması, hazine garantisi verilmesi gibi konularda ve işlemlerde her belediyeye eşit davranılması, siyasi ayrımcılık yapılmaması konusunda ve karar verme aşamalarında hükumet yetkililerine ve ilgili bürokratlara hassas olmaları uyarısını yapıyoruz." diye konuştu.

Adana Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?


Geri Dön