17 / 04 / 2024

Adana'da hangi yatırımlar yapıldı?

Adana'da hangi yatırımlar yapıldı?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gerçekleştirdiği yol, içme suyu, kanalizasyon, ulaşım, yeşil alan, kırsal kalkınma, eğitim, kültür ve sanat hizmetleriyle dinamik, planlı, modern ve çağdaş belediyeciliğin örneklerini sundu.




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görev süresinin ilk 2 yılında gerçekleştirdiği yol, içme suyu, kanalizasyon, ulaşım, ekmek, temizlik, yeşil alan, kırsal kalkınma, eğitim, kültür ve sanat hizmetleriyle dinamik, planlı, modern ve çağdaş belediyeciliğin örneklerini sundu.

KAYNAKLAR EN DOĞRU VE VERİMLİ ŞEKİLDE HİZMETE DÖNÜŞTÜ

Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde sınırlı kaynakların en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşmesi için seferber olan  Adana  Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ, 2 yıllık süreçte 3 milyon 280 bin metrekare yol, 40 adet köprü, 500 bin metre içme suyu şebekesi, 400 bin metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını hizmete soktu. Toroslar’dan Akdeniz’e kadar uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluluk bölgesine hizmetleriyle imza atan Başkan Sözlü’nün talimatıyla, başta  40 yıldır kuraklık çeken Göller Yaylası  suya kavuşturuldu. Öte yandan bu bölgede 80 köyün su sıkıntısına son verildi. Söz verdiği hizmetleri peş peşe gerçekleştiren Başkan Sözlü, iki aracın yan yana geçemediği Karaisalı-Kızıldağ yolunu da uçak inecek genişlik ve kalitede yeniden hizmete soktu. Ekonomik bakımdan stratejik öneme sahip 10 kilometre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Ceyhan-Sarımazı yolu 2 yıllık hizmet sürecindeki önemli hizmetler arasında yer aldı.

HİZMET ZİNCİRİ ADANA’NIN DÖRT BİR YANINI SARDI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce 63 hatta sefer yapan 200 araçlık otobüs filosu, yeni alınan 78 araçla güçlendirildi ve toplu taşıma hizmeti 287 güzergaha ulaştı. İtfaiyesini de 32 yeni araçla modernize eden Büyükşehir Belediyesi, diğer birimlerini de 170 araçla güçlendirdi. Modern ekmek fabrikalarında günlük üretilen 330 bin adet ekmek, 223 noktada “Türkiye’nin en ucuz ekmeği” olarak Adanalıların tüketimine sunuldu. Aynı dönemde Adana’nın dört bir yanını çiçek bahçesine çeviren Büyükşehir Belediyesi, 300 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturdu, 8 milyon çiçek ve 100 bin fidan dikti. 1 milyar 200 milyon ton katı atığı bertaraf eden Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 9 çöp aktarma istasyonu kurarak, çevre kirliliğine meydan vermeden, ilçelerde de çöplerin kontrollü depolanmasını sağladı. Kaliteli ve ucuz konut üretimini yeni projelerle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam’daki İlimtepe Konutları ile bölgenin cazibesini arttırdı. Bu projede ilk etapta 156 daire, ikinci etapta 660 daire planlandı.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, insan merkezli sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini verdi. 40 bin aileye yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi, bedensel engellilere 400 adet akülü ve tekerlekli sandalye ulaştırdı. 500 hasta vatandaşın bakımı düzenli olarak gerçekleştirildi. 12 gençlik merkezindeki ücretsiz kurslarda 11 bin öğrenci TEOG ve YGS’ye hazırlandı, yüzde 90 başarı sağlandı. Bu merkezlerde resim, satranç, keman, bilgisayar, muhasebe, grafik ve web tasarım gibi branşlarda eğitimler verildi.  Başkan Sözlü, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla, içinde internet bağlantılı bilgisayarlar bulunan 5 bin kitaplık gezici kütüphaneyi kırsaldaki hemşehrilerine armağan etti. Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 130 bin kişiyi ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleriyle de buluşturdu. Mezarlık ve cenaze hizmetlerini bin 181 mezarlığın bulunduğu bütün şehir genelinde yürüten Büyükşehir Belediyesi, morg ve gasilhane özellikleri bulunan özel donanımlı araçlarıyla cenaze hizmetlerini sürdürdü. Adana’dan Türkiye’nin 42 iline cenazelerin uçakla naklini ücretsiz gerçekleştirdi. Mezarlıklarda yapılan köklü yenilikler Adana halkının takdirini kazandı.




Adana Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön