19 / 04 / 2024

2013 yılında Sultanbeyli'ye hangi yatırımlar yapıldı?

2013 yılında Sultanbeyli'ye hangi yatırımlar yapıldı?

2013 yılına dere ıslah çalışmaları, asfalt, kaldırım çalışmaları, yeni yaşam alanları, eğitim yatırımları ve gençlik merkezleri damgasını vururken devam eden projelerde büyük ölçüde tamamlanmak üzere...




Sultanbeyli 2013 yılını da dolu dolu hizmetlerle geride bıraktı. 2013 yılına dere ıslah çalışmaları, asfalt, kaldırım çalışmaları, yeni yaşam alanları, eğitim yatırımları ve gençlik merkezleri damgasını vururken devam eden projelerde büyük ölçüde tamamlanmak üzere.


İşte 2013 yılı içerisinde yapılan belli başlı bazı yatırımlar…


Ağız, Diş Sağlığı Hastanesi

İlçe halkının bütün ihtiyaçlarını Sultanbeyli içerisinde karşıla­ması için çeşitli adımlar atan Sultanbeyli Belediyesi, bu kap­samda bir projeyi daha hayata geçirdi. Bir süre sonra yapımına başlanacak olan ağız ve diş sağlığı hastanesi her türlü tıbbi donanıma sahip olacak. Projenin çalışmaları 2013 yılı içerisinde başlamıştı. Yapılacak sağlık kompleksi içerisinde ağız ve diş sağlığı hastanesi dışında Aile Hekimlerinin hizmet sunacağı sağlık ocağı, verem savaş dispanseri, 112 acil servis istasyonu, ana çocuk ve aile planlama mer­kezi birimleri ile sağlık birimlerinin koordinasyonunu sağlayacak ilçe sağlık müdürlüğü de bulunacak.


Sultanbeyli İstanbulensis’le Işıl Işıl Oldu

İstanbulensisler 2013 yılının son döneminde ilçe halkının beğenisine sunuldu. Sultanbeyli Belediyesinin logosu İstanbulensis, artık ilçenin her yerinde… Yapılan çalışmayla Sultanbeyli’nin sokaklarını adeta İstanbu­lensis ile aydınlanıyor. İstanbulensis Sultanbeyli’nin güzelli­ğine güzellik katmaya devam ediyor. Belediye yaptığı yeni uygula­mayla ilçenin bazı işlek cadde ve sokaklarına İstanbulensis logosunun led çalışmasını yaptı. Fatih Bulvarı, Bosna Bulvarı ve Kent Meydanı’nın da sokak aydınlatmalarına yerleştirilen İstanbulensis’ler, görenleri kendine hayran bıraktı. İlçe halkı yapılan bu çalışmayı Sultanbeyli’nin görüntüsünün güzel­leşmesi adına olumlu buldu.

 

 

Dere Islah Çalışmaları

Son yıllarda hayat bulan projelerle çehresi değişen Sultanbeyli’de, dereler ıslah ediliyor. Islah çalışmaları 2013 yılının en önemli projeleri arasında yer buldu. Konuyla ilgili İBB, İSKİ ve Sultanbeyli Belediyesi yaptıkları hazırlıkların ardından ilçe genelinde bulunan 7 dere de ıslahı çalışmalarını 2013 yılı içerisinde başlatmıştı. Bazı derelerin ıslah çalışmaları yıl içerisinde bitirildi.


Prestij Cadde Yılı

2013 yılında Sultanbeyli yepyeni hizmetlere kavuştu. Fatih Bulvarı, Şanlıurfa ve Hayat-Miraç Caddeleri’nde prestij cadde uygulaması başlatıldı. Çalışmaların devam ettiği caddelerin görüntüsü değişti. Daha önce Fatih Bulvarı üzerinden Kent Meydanı’na inen 16 sokakta prestij cadde uygulaması yapılmış ve ilçe halkının takdiri toplanmıştı. Şimdi aynı prestij cadde uygulamaları Hayat-Miraç Caddesi, Fatih Bulvarı ve Şanlıurfa Caddesi’nde yapılıyor. Prestij uygulamanın yapılacağı sokakların alt ve üstyapı eksiklikleri giderilir­ken yeni prestij sokaklar modern ışıklandırma sistemleri ile aydınlatılıyor. Prestij sokaklarda kaldırımlar bir hayli genişletiliyor ve neredeyse tamamen yayaların kullanımı­na sunuluyor. Yapılacak olan prestij uygulamayla Şanlıur­fa Caddesi tek yön olacak ve bu da hem sürücülerin hem de yayaların işini kolaylaştıracak. Prestij caddelerde yer yer araçlar için cepler oluşturuluyor ve kötü görüntüye sebep veren tüm olumsuzluklar ortadan kaldırılıyor.


Taksiciler Duraklarına Kavuştu

2013 yılında taksiciler de unutulmadı. Belediyenin öncülüğünde başlayan çalışma sonucunda Sultanbeylili taksiciler yeni ve modern duraklarına kavuştu. İlçede var olan duraklar taksicilerin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Bu eksiklerin gi­derilmesi için çalışmalar başlatan belediye, yeni durak projesini hayata geçirdi. Yeni durakların tasarımını ve arsasını Sultanbeyli Belediyesi tahsis ederken, iç dizaynını şoförler odası yaptı. Üç ayrı noktaya inşa edilen duraklardan Mehmet Akif Mahal­lesi Fatih Bulvarı üzerinde (Çeşme Durağı yakınında) ve Mehmet Akif Mahallesi Kur-an Kursu Caddesi üzerinde bulunan Merkez Taksi Durağı taksicilerin hizmeti­ne sunuldu. Ekipler son olarak ise Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bulunan Çiftlik Taksi Durağı’nı Yeşil Caddesi ve Fatih Bulvarı kesişimine inşa edecek.


Eğitimde Dev Adım: 12 Yeni Okul

2012 yılında eğitim yatırımlarını hızlandıran Sultanbeyli Belediyesi 2013 yılını da bir hayli verimli geçirdi. İlçede sadece 2013 yılı içerisinde 12 okulun inşasına başlandı. Bazı okullar ise hizmete girdi. Yapımı devam eden ve önümüzdeki eğitim öğretim döne­mine yetiştirilmesi planlanan okullar ilçenin bu anlamdaki derslik ihtiyacını karşılama noktasında büyük katkı sağla­yacak. Adil Mahallesi’ne bu sene iki okul yapıldı.  TOKİ  Adil Mahallesi İlkokulu eğitime başlarken, Adil Mahallesi Özel Eğitim Okulu’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Mecidi­ye Mahallesi’nde bu kapsamda bir lise bir de anaokulu­nun inşaatı tamamlanmak üzere. Necip Fazıl Mahallesi’ne bir ilkokul ve bir de İmam Hatip Lisesi yakında öğrencilerine kapılarını açacak. Turgut Reis Mahallesi’nde eğitime başlaya­cak olan okulu Next&Nexstar firması üstlendi. Akşemsettin, Abdurrahmangazi, Battalgazi, Mehmet Akif ve Fatih Mahal­leleri de okul inşaatlarının bulunduğu diğer mahalleler…


Sultanbeyli, Yeni Yaşam Alanlarına Kavuştu

Sultanbeyli’nin çehresini güzelleştiren meydanlarına 2013 yılı içerisinde yenileri eklendi. Yunus Emre Parkı ve Meydanı, Turgut Reis Parkı, Kanuni Sultan Süleyman Meydanı 2013 yılı içerisinde hizmete sunuldu. Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan Cahar Dudayev Gençlik Merkezi ve Parkı’nın da yapımı devam ediyor.


İstanbulensis Gençlik Merkezi

Sultanbeyli’nin çocuklarına ve gençlerine yepyeni kapılar açan İstanbulensis Gençlik Merkezi 2013 yılı içerisinde hizmete sunuldu. İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan tam destek alan İstan­bulensis Gençlik Merkezi sunduğu imkanlarla gençlere fırsatlarla dolu bir dünya araladı. Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Des­tek Programı” na İstanbulensis Gençlik Merkezi Projesi ile başvuruda bulundu. Titizlikle hazırlanan bu önemli proje, toplam 276 proje ile yarıştı ve hibe almaya hak kazandı. Bu tarihten sonra yapımına başlanan merkez, kısa sürede tamamlanarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunuldu.


Yeni İETT Hatları Hizmete Girdi

Ulaşım ağı her geçen gün daha da genişleyen Sultanbeyli 2013 yılında 3 yeni İETT hattı kazandı. 132M, 131Ü ve 18A hatlarının hizmete girmesiyle ilçe halkının ulaşımı daha da kolaylaştı.


Kültür Programları

Sultanbeyli 2013 yılı içerisinde çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı. Festivallerden anma programlarına, ünlü simaların konserle­rinden tiyatro oyunlarına, söyleşilerden konfe­ranslara varana kadar irili ufaklı birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bu sene ikincisi düzenlenen İstanbulensis Şiir Festivali yine coşkulu geçti. Kültür Sanat Camiasının yakından takip ettiği şiir festivaline bu sene 4 kıta 16 ülke­den 52 şair katıldı. 4 gün boyunca devam eden festivalde ilçe halkı yerli yabancı çok sayıda şairi tanıma fırsatı buldu. Eğitime tam destek veren Sultanbeyli Bele­diyesi, her yıl olduğu gibi 2013 yılında da okul birincilerini ödüllendirdiği bir karne şenliği düzenledi. Şenliğin sürprizi ise Mustafa Ceceli konseri oldu. Tiyatrolar, konferanslar, söyleşiler, sempozyumlar da 2013 yılı içerisinde gerçekleşen diğer etkinlikler arasındaydı.


Flash Haber


Geri Dön