19 / 04 / 2024

Altınbaş Holding, Kuzey Kıbrıs’ın 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapacak!

Altınbaş Holding, Kuzey Kıbrıs’ın 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapacak!

Kuzey Kıbrıs’ ın ilk ve en büyük özel sektör yatırımcısı olan Altınbaş Holding, Yavru Vatan ’ ın kurtuluşunun 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapacak...



Kuzey Kıbrıs’ın ilk ve en büyük özel sektör yatırımcısı olan Altınbaş Holding, Yavru Vatan’ın kurtuluşunun 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapacak. 


Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Mersin Anamur’dan Kıbrıs Girne’yeberaberlik ve barışın gücüne de dikkat çekmek için, 18 Temmuz’dan 20 Temmuz’a kadar kulaç atacak.


“Yatırım için uzaklara gitmeye gerek yok”


Maraton öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Vakkas Altınbaş, “Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğu gerçeğinden yola çıkarak, işadamlarımızın dikkatini yatırım için çok uzaklara gitmeye gerek olmadığına, Yavru Vatan Kıbrıs’ın da birçok sektör için cazip olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bu nedenle Kıbrıs’a doğru atacağım her kulaç, ekonominin önde gelen aktörleri için de bir yatırım çağrısı niteliği taşıyacak” dedi.


Yüzmeyi yeni öğrendi


Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve dünya rekortmeni olan antrenörü Mert Karabetça eşliğinde gerçekleştirecek. Mersin’den Girne’ye yüzüşünün sağlık sponsorluğunu Kolan Gurup’un üstlendiği Vakkas Altınbaş, bu süre boyunca hiç uyumayacak. Hiç yüzme bilmeyen biri olarak bir yıl önce ders almaya başladığını aktaran Vakkas Altınbaş, “Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek aynı zamanda, yaşı ne olursa olsun bir insanın azmettiği zaman hedefine ulaşmakta hiçbir şeyin engel olamayacağını da göstermiş olacağım” dedi.


Cirosunu % 10 artıracak


Kıbrıs’ın kendileri için farklı bir yeri olduğunu aktaran Vakkas  Altınbaş, “Altınbaş Holding’in temelleri her ne kadar 1950’li yılların başında Gaziantep’te atılmış olsa da, ticari yaşamda atağa geçiş süreci 1979 yılında Kıbrıs’ta ‘Ali Vakkas Altınbaş Kuyumculuk’un açılmasıyla başladı. Kıbrıs’tan yola çıkan Altınbaş Holding, bugün dünya çapında faaliyet gösteriyor” dedi.

Vakkas Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Türkiye’nin en büyük ilk 10 holdingi arasında yer alan Altınbaş Holding finans, enerji, lojistik,

mücevherat ve eğitim alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere toplam 4000 kişiye istihdam sağlayan Altınbaş Holding, 2013 yılını finans sektörü dahil olmak üzere, toplam 7 milyar TL‘lik ciro ile tamamladı. 2014 yılını ise ciromuzu % 10 artırarak tamamlamayı hedefliyoruz.”


Alpet % 25 büyüyecek


2014 yılında çalışan sayısını yüzde 10 oranında artırmayı hedeflediklerini aktaran Vakkas Altınbaş, finans ve enerji sektöründe de büyüyeceklerini ve yıl sonuna kadar toplamda 250 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Vakkas Altınbaş, konuşmasına şöyle devam etti:


“Altınbaş Holding olarak, Kıbrıs’ın ilk ve en büyük özel bankasını da biz kurduk. Geçtiğimiz aylarda Creditwest’in Kuzey Kıbrıs’taki 20. yılını kutladık. Bankacılık sektöründe Kıbrıs ve

Ukrayna’daki faaliyetlerimizi her geçen gün geliştiriyoruz.


Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde büyümeyi planlıyoruz. Örneğin lojistikte gemi filomuzu büyüteceğiz. Şu an 8 gemimiz var. Bu sayıyı 2014 sonunda 10’a çıkaracağız. 2014 yılında Alpet için de yatırım atağına kalkıyoruz. Halen pazarda 7. sırada bulunan Alpet’in 400 olan istasyon sayısını iki yıl içinde 500’e çıkaracağız. Şimdiye kadar Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde güçlü olan Alpet ile Marmara Bölgesi’nde de büyümeye devam edeceğiz. Otomotiv sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik benzinli ve dizel motor yağları ile endüstriyel ürünlerini ve diğer yağlama ürünlerini tüketiciye sunan, Atak Madeni Yağları’nı da ihracat çalışmaları ile 2014 yılında yurtdışında daha da yaygınlaştıracağız.”


Vakkas Altınbaş, “Bu yıl açıklanan İSO 500 listesinde 185. sırada yer alan Onsa Altın Rafinerisi’ni agresif bir gelişme ile yüzde 50 oranında büyütmeyi planlıyoruz. 5 yıllık dönemde 1 milyar dolarlık yatırım planladık. Yine altın sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimizden Altınbaş Kuyumculuk İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş. de İSO 500 listesinde 208. sıraya yükseldi.”


Eğitim alanında fark yaratıyor


Eğitim konusunu sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini söyleyen Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2008 yılında kurulan ve Türkiye’nin en kapsamlı ve prestijli eğitim kurumu olma amacıyla yola çıkan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin, eğitim alanında fark yaratan projelere imza attığını söyledi. Üniversite bünyesinde; Eczacılık, Tıp, Fen - Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri bulunduğunu aktaran Vakkas Altınbaş, yüksek okul statüsünde ise Yabancı Diller Yüksekokulu’nun bulunduğunu belirtti.


Meslek Yüksek Okulu2011-2012 akademik yılında eğitime başlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin aradan geçen kısa zaman dilimine rağmen eğitim alanında yerini sağlamlaştırdığını ifade eden Vakkas Altınbaş, şu bilgileri verdi:


“Üniversitemizdeki öğrencilerin yüzde 50’si burslu. 2 bin 850 lisans, 425 yüksek lisans öğrencimiz bulunuyor. Bu yıl doktora programımız da başladı. 30 ülkeden öğrenci kabul ettiğimiz Kemerburgaz Üniversitesi’ndeki öğrencilerin yüzde 13’ü yabancı. Hedefimiz yabancı öğrenci oranını yüzde 20’ye çıkarmak.”


Geri Dön