26 / 04 / 2024

Adana'da kaldırıma şantiye alanı kuruldu!

Adana'da kaldırıma şantiye alanı kuruldu!

Adana'da Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi üzerinde yürütülen inşaat çalışması kaldırıma taştı. Silobas, konteynır ve trafoyla kaldırım kapatılınca yayalar yola düştü



Adana'da belediyeler vurdumduymazlıkta sınır tanımıyor. Yöneticiler uyuyun. Yayalara ait olan kaldırımlardaki işgallerin türü de değişiyor. Eğlence mekanları, restoranlar, cafelerden sonra şimdi de inşaat şirketleri kaldırımları işgal etmeye başladı. Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi üzerinde 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na yakın bir noktada süren Can İnşaat firmasına ait inşaat çalışması kaldırıma kadar taştı. Yayalar kendilerine ait yere silabos, konteynır ve trafo konulduğunu görünce şaşkına döndü. 


TEHLİKELİ İŞGAL 


Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi ile 62024 sokağın kesiştiği köşede yaşanan işgalde, inşaat alanına sığmayan beton mikseri olarak kullanılan silobas, konteynır ve inşaata enerji sağlayan trafo kaldırıma yerleştirildi.


Yaklaşık 10 günden beri işgalin devam ettiğini belirten vatandaşlar, ''Adamlar sanki babalarının tapulu malı gibi getirip kaldırımı işgal ettiler. Üstelik hiçbir güvenlik önlemi de almadılar. Zaten belediyeler aj'akta uyuyor. Kanunlar yasaklar kesinlikle işlemiyor" diye konuştular. 


Bu işgalleri ortadan kaldıracak olan  Adana  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğümün ne iş yaptığını çok merak eden vatandaşlar, "Başkan Hüseyin Sözlü işgallere göz yumulmasını mı istedi de bu insanlar bu kadar rahat davranıyor. Hem ana caddeyi hem de Seyhan Belediyesi sorumluluğunda olan sokağı işgal eden bu firmaya derhal ceza kesilmeli, işgaller ortadan kaldırılmalı, kentin ortasında bu çirkin görüntülere de asla meydan verilmemeli" diye tepkilerini gösterdiler. 



Sabah Güney


Geri Dön