18 / 04 / 2024

Adana'da müteahhitler arsa sıkıntısından şikayetçi!

Adana'da müteahhitler arsa sıkıntısından şikayetçi!

2015 yılında Adana'daki inşaat sektörünü değerlendiren uzmanlar arsa sıkıntısının devam etmesi durumunda müteahhitlerin kar marjlarının daha da düşeceğini belirtti...



2015 yılında  Adana  genelinde yaşanan arsa sıkıntısının devam edeceğini öngördüklerini belirten Akdeniz Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Geçer bu nedenle kar marjlarınızda düşük olacağını söyledi. Geçer, "2015 gayrimenkul sektörü için dönüm noktası olacak son iki yılda Adana'da ki Emlak fiyatlarındaki artış diğer illere göre daha fazla olmasına rağmen Adana'da yaşanan arsa sıkıntısı konut fiyatlarındaki kar marjını düşürdü. 

2015 yılında kar marjlarının daha da düşeceğini ön görüyoruz, inşaatın ham maddesi olan arsanın azalması en büyük etken olarak görülüyor. 

Bu konuda yerel yönetimlere Adana özelinde büyük görevler düşüyor." ifadelerini kullandı. 


GEÇER: SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILMALARI

Sorunun çözümü için önerilerde de bulunan Güngör Geçer, inşaat sektörünün canlanmasının Adana ekonomisine önemli katkı koyacağını belirtti. Geçer, Özellikle Seyhan bölgesinde kentsel dönüşünüm önü açılmalı Çukurova da yeni inşaat alanları oluşmalı böylelikle inşaat firmalarının yatırım yapmalarına fırsat verilmiş olacak. İnşaat sektörünün canlanması Adana Ekonomisine katkıda bulunacağı gibi Adana'da büyük sorun olan işsizliğe kısmen çözüm olacaktır. 

Gerekli adımların atılmasıyla Adana'da inşaat sektörümün büyümesi 2015 yılının 2.yarısında daha belirgin olacaktır. 2015 yılında yapılacak genel seçimler Türkiye'nin geleceğini belirleyeceği gibi Adananın ekonomi ve inşaat geleceğine de ışık tutacaktır" şeklinde konuştu.



Adana Medya


Geri Dön