24 / 04 / 2024

Adana'daki arsaların imara açılması konut fiyatlarını artırdı!

Adana'daki arsaların imara açılması konut fiyatlarını artırdı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki bakir arsaların imara açılamaması nedeniyle ev fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.



İnşaat Mühendisleri Odası  Adana  Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki bakir arsaların imara açılamaması nedeniyle ev fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Arsanın Adana'da inşaat sektöründe en önemli unsur haline geldiğini belirten Biçer, bunun çözümü için tüm belediyelerin ortak hareket etmesi gerekliğini belirtti. Biçer. "Adananın imar problemleri nedeniyle inşaat sektöründe en önemli gider arca maliyetidir. Adananın en büyük sorunlarından bir tanesi plansızlık. Bir plan yapamıyoruz onun altında da uygun projelendirmiyoruz. Mesela Adana'nın yapması gereken belediyelerin yapması gereken, konut arsa alanı üretmek. Şimdi mevcut kent merkezindeki yerlerimiz çok değerli" dedi. 


UZUN VADELİ PROJELER 

Adananın uzun yıllar uygulanacak projelere ihtiyacı olduğunu belirten Biçer "10-15 yıl sonra kent ne tarafa doğru kayacak tarzında bir stratejik plan olmuş olsa. en azından bu Nazım Biçer sektörde olanlar buna göre çalışma yapar. Neresi değerlenecek neresi değerlenmeyecek en azından buna bir vizyon projesi oluşturabilirler. Mesela belediye başkanı geldigi zaman X mevkii. B belediye başkanı geldiği zaman Y mevkii değerleniyor. Özellikle imar. teknik konular, belediye başkanlarının inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli konulardır" diye konuştu. 


Murat KİBRİTOGLU/Posta Çukurova Gap



Geri Dön